Sommerpraten med Lennart Bentsen - leder for faggruppen for manuellterapi

Lennart Bentsen.

Vil doble kursporteføljen og gleder seg til Fysioterapikongressen

Leder Lennart Bentsen i faggruppen for manuellterapi i Norsk Fysioterapeutforbund legger en hektisk vår bak seg og ser frem til enda mer fart for høsten og 2022. Les hans vurdering av første halvår samt tanker for veien videre.

Publisert

Kort om sommerpraten

  • Norsk Fysioterapeutforbund kan se tilbake på et særdeles travelt halvår preget av koronapandemien, streiker, vaksinering av fysioterapeuter, takstforhandlinger og autorisasjonssaken for å nevne noe
  • Ledere for faggrupper, råd og utvalg i NFF har fått tilsendt seks spørsmål om nåtid og fremtid
  • I en rekke artikler i sommer presenterer vi deres svar

Hvordan har det første halvåret av 2021 vært for din faggruppe, leder Lennart Bentsen?

Som for alle har situasjonen vært annerledes, men vi har tilpasset oss bra. Vi gleder oss likevel veldig til å møtes fysisk og kunne invitere kollegaer til faglige og sosiale arrangementer.

Hva har dere fått til? Hvilke utfordringer har dere hatt?

Det har vært utfordringer med avvikling av kurs, men i løpet av våren satte vi opp en serie med webinarer med sterke internasjonale fagfolk fra vårt fagfelt. Vi har dessuten jobbet godt sammen med komiteen for Fysioterapikongressen 2022 om våre innslag, som vi tror kommer til å bli høyinteressante for deltagere på kongressen. Arbeidet i IFOMPT-gruppen vår og den internasjonale kontakten med fagfeltet har gått som vanlig, men vi skulle gjerne ha gjenopptatt aktiviteten i reisegruppen til IFOMPT-kongressen i Melbourne 2022. Kongressen ble dessverre nylig avlyst på grunn av strenge innreiserestriksjoner til Australia langt inn i neste år.

Vi har også jobbet med planer for dobling av vår kursportefølje i NFF's kurs i manuellterapi, og vil fra 2022 tilby fire grunnkurs. De eksisterende kursene i cervical og lumbal blir mer spisset, og går til høsten. De nye kursene vil dreie seg om overekstremiterer og underekstremiteter med oppstart i 2022. Det er kursledergruppen vår som jobber med revidering og utvikling av kursene.

Til høsten har vi planlagt et seminar i "tverrfaglig samhandling" og det blir forhåpentligvis en plattform for flere seminarer med forskjellig tematikk innen samhandling. Høstens seminar vil sette søkelys på samhandling mellom primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten. Vårt Kurs- og fagutvalg er i full gang med å planlegge flere aktiviteter for høsten. Vi er også veldig fornøyd med at vi har fått til å ytterligere redusere medlemskontingenten i faggruppen, og å kunne tilby studentmedlemmer gratis tilgang til alle våre webinarer.

Hvilke målsettinger har dere på kort sikt/lang sikt?

På kort sikt er det kurs- og fagutviklingstilbud og støtte til medlemmer av faggruppen, samt faglige og sosiale sammenkomster når muligheten byr som er viktigst. På sikt ønsker vi å igjen å være samlingspunktet for alle manuellterapeuter.

I høst skal NFF gjennom en omfattende vurdering av hele organisasjonen. Hva er dine tanker rundt dette? Hvilke grep må tas for å gjøre NFF til en bedre organisasjon enn i dag?

Det er det ikke min oppgave å svare på, men et prosjekt som organisasjonen i fellesskap skal svare ut. Hele evalueringen har vært grundig og demokratisk og viser med tydelighet NFF's klare og sterke rolle som hovedorganisasjon for fysioterapeuter. Når man ser organisasjonen fra innsiden og det enorme mangfoldet, engasjementet, kompetansen, redeligheten og profesjonaliteten i alle ledd, forsterker det følelsen av hvor synd og unødvendig det er at fysioterapeuter er splittet i flere organisasjoner.

Powered by Labrador CMS