Foto: Norges Varemesse.

I forkant av endringen

Helsevesenet er, og vil være, i endring i tiden fremover. Det har Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) valgt å vektlegge på neste års fysioterapikongress. 

Publisert Sist oppdatert

Fremtidens fysioterapi – er du klar? Slik lyder tittelen på neste års kongress, som går av stabelen 12.–14. februar i Norges Varemesse på Lillestrøm. Med ønske om å ta en tydelig posisjon i endringsarbeidet som pågår, håper NFF så mange fysioterapeuter som mulig benytter muligheten til å samles til faglig påfyll. 

Under press

– Offentlig helsetjeneste er under press, og vi står overfor et samfunn hvor helseutfordringene i befolkningen er i endring. Er fysioterapeutene og fysioterapitjenesten forberedt til å møte disse utfordringene? spør forbundsleder Fred Hatlebrekke.

Målet med kongressen er at fysioterapeuter skal bidra i prosessen med å skape fremtidens fysioterapi.

– På den måten kan vi bidra til å forme en tjeneste til beste for befolkningen, sier Hatlebrekke.

Temaer og tilnærming

Det legges opp til et bredt og interessant program, og via webprogrammet får man lett oversikt over hva man kan delta på og om det er ledig plass på de ulike sesjonene.

I tillegg lanseres det en egen app, hvor blant annet hver deltakers inngangsbilletter vil være samlet. 

Temaene som belyses på kongressen er pasienten og jeg, synlighet, fysioterapeutens roller og kvalitet i helsetjenesten.

Blant de mest fremtredende foredragsholderne finner vi David Nicholls og Lorimer Moseley.

Gråsonefysioterapi står på programmet.

– Formålet med sesjonen er å reise diskusjoner og bidra til refleksjon om fagets retning og utvikling. Hvor går grensen mot andre fagområder utenfor fysioterapi? Hva innebærer faglig forsvarlighet? Jeg ser fram til at flest mulig deltar i diskusjonen som er viktig for «fremtidens fysioterapi», sier Hatlebrekke. 

Viktig arena

NFF er klar over at det er knyttet store forventninger til kongressen.

– Dette er en viktig arena. Kongressen skaper et møtepunkt for forskere innen fysioterapien, og er dermed en sjelden mulighet for dem, sier Hatlebrekke. 

Powered by Labrador CMS