Foto: Dagrun Lindvåg
Foto: Dagrun Lindvåg

Etablerer tverrfaglig hodepineklinikk

Akershus Universitetssykehus (Ahus) er i ferd med å etablere en tverrfaglig hodepineklinikk, trolig den første i offentlig regi i Norge. Der ønsker de også fysioterapeuter.

Publisert Sist oppdatert

Overlege Kjersti Vetvik, ved Nevrologisk avdeling på Ahus, sier til Dagens Medisin at hodepine må behandles ut ifra flere vinklinger.

- Vi tilbyr kognitiv terapi, håper å få med fysioterapeuter og skal lære opp en sykepleier. I tillegg har vi en fysikalsk medisiner vi kan bruke ved behov, sier Vetvik til avisen.

Tverrfaglig i Danmark

Hvert år får 1.500 pasienter hjelp ved Dansk hodepinecenter for ansiktssmerter, hodepine som er vanskelig å behandle, eller for en sjelden hodepinetype. Ved senteret, som også driver forskning, jobber nevrologer, psykologer, sykepleier, fysioterapeuter og psykiatere.

Professor og lege Rigmor Højland Jensen ved Dansk hodepinecenter holdt nylig foredrag under Nevrodagene i Oslo. Hun kunne fortelle om gode resultater. Blant annet at pasientene etter ett års behandling i gjennomsnitt har 60 prosent reduksjon i fravær fra jobb eller skole, ifølge Dagens Medisin.

- Se hele pasienten

Overlege Kjersti Vetvik hørte Jensens foredrag:

– Det mest interessante med hodepineklinikken i Danmark er det tverrfaglige, hvor man ikke har et tradisjonelt syn på behandling, med bare medisinering, men ser hele pasienten og trekker inn både fysioterapi og psykologi, sier Vetvik

Powered by Labrador CMS