Det jobber en rekke fysioterapeuter på stedene som NHO tar ut i lockout fra tirsdag. Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) viste nylig sin støtte til sykepleierstreiken på en markering foran Stortinget.

50-60 fysioterapeuter rammes av lockout

NHO går til lockout i sykepleierstreiken. Den rammer også 50 til 60 fysioterapeuter.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Sykepleierforbund (NSF) gikk for tre uker siden ut i streik ved flere pasienthoteller og rehabiliteringsinstitusjoner fordi de ikke ble enige om ny tariffavtale med NHO Service og Handel. 56 sykepleiere ble tatt ut i streik. Torsdag melder NHO at de vil gå til lockout på 65 helsebedrifter fra tirsdag.

501 sykepleiere stenges ute fra jobben, og dermed rammes også 50-60 fysioterapeuter som arbeider på disse stedene, ved at de trolig blir permittert. Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) jobber nå med å få ut informasjon til medlemmer.

Frykter konkurs

NHO viser til faren for konkurs.

– Sykepleierstreiken har pågått i tre uker, og flere av de syv bedriftene som er rammet av streiken risikerer å gå konkurs. Derfor er vi nødt til å bruke dette sterke virkemiddelet, sier administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn, til vg.no.

Lockout på sykehjem

Eli Gunhild By leder Sykepleierforbundet. Hun sier at forbundet ser svært alvorlig på dette.

-Ved å varsle lockout tar ikke NHO hensyn til pasientenes liv og helse, sier hun til Sykepleien.

Til nå er det pasienthotell og rehabiliteringsinstitusjoner som har streiket. I lockouten inngår en rekke sykehjem.

– Mange av disse 65 virksomhetene er sykehjem. Der ligger det alvorlig syke og døende pasienter, sier By.

Avventer løsning

Arbeidsministeren vil overfor vg.no ikke si om de vil stanse konflikten med tvungen lønnsnemnd. Hun sier at hun legger til grunn at partene gjør det de kan for å finne en løsning.

Powered by Labrador CMS