Arendalsuka

Gerty Lund og Per Olaf Lundteigen under Arendalsuka.

Lundteigen vil ha hjelp fra NFF til å fokusere på bedre folkehelse

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) ba opp til dans, da han møtte forbundsleder Gerty Lund under Arendalsuka i dag, mandag.

Publisert Sist oppdatert

I lobbyen på et av byens overfylte hotell, benyttet Lund anledningen til å spørre Lundteigen om han mener norske kommuner er rustet til å tilby god nok rehabilitering. Lund har tidligere uttalt at hun mener det er altfor få fysioterapeuter ansatt i norske kommuner.

- Norske kommuner er ikke godt nok rustet. De må få flere ressurser, slik at de blir i stand til å gi gode nok tjenestetilbud. Problemet er at når vi, og spesielt Kjersti Toppe, fremmer forslag som omhandler alkohol, sukker og solarium, styrer folk unna. Vi trenger derfor sterke fagorganisasjoner som Norsk Fysioterapeutforbund til å hjelpe oss, sa Lundteigen.

Han anser ikke NFF som små, selv om foreningen «kun» har 10.000 medlemmer.

- Dere har et godt renommé og rykte. Men folkehelse er dessverre ikke populært, og vi sliter med å få frem vårt budskap i den politiske debatten. I tillegg sables vi ned og angripes av våre motstandere, spesielt Fremskrittspartiet, når vi foreslår tiltak som bedrer folkehelsen, sa Lundteigen som har nesten 20 års fartstid på Stortinget.

Han viste blant annet til Toppes forslag om å halvere treliteren med pappvin. Det førte til en liste med hele 39 punkter fra Frp-leder Sylvi Listhaug, hvor Listhaug advarte mot at Toppe blir nye helseminister.

Per Olav Lundteigen inviterte Gerty Lund til å ta en sterk stemme i debatten om Folkehelse.

Toppe er stortingsrepresentant fra Senterpartiet samt lege. Hun har blant annet foreslått å halvere treliteren med pappvin, endre designet på e-sigaretter og innføre høyere avgift på solkrem.

- Blir folkehelse for kjedelig? Blir det for mye pekefinger som preger debatten?

- Tja, det er jo slik at når du er under 40 gjør du alt for å ødelegge helsen, og etter fylte 40 må du reparere. Og det er dessverre mange under 40 som preger debatten, sa Lundteigen.

Forbundsleder Gerty Lund tar invitasjonen fra Lundteigen på strak arm. Hun vil gjøre sitt for å bidra til at Folkehelse kommer på det politiske kartet, og vil mer enn gjerne være den sterke stemmen Lundteigen etterlyser.

- Også vi opplever at det er vanskelig å nå frem med budskapet Folkehelse. Vi ønsker å samarbeide med politikere som ønsker det samme som oss. Kanskje kan vi sammen løfte et så viktig tema og dermed få til forbedringer, sier Lund.

Tirsdag inviterer hun til lunsj på Stranden café midt i Arendal sentrum.

Powered by Labrador CMS