Artrosekurs på nett lansert

Mer enn 300.000 nordmenn har artrose, men mange får ikke god nok informasjon om sykdommen fra helsevesenet. Derfor lanserer Nasjonal kompetansetjeneste for revmatologisk rehabilitering (NKRR) et videobasert artrosekurs for allmennleger og annet helsepersonell.

Publisert

Artrose er den vanligste leddsykdommen blant den voksne befolkningen i Norge, og omtrent halvparten av befolkningen vil få artrose i løpet av livet. Sykdommen gir smertefulle, stive og hovne ledd og er den vanligste årsaken til nedsatt funksjonsevne blant voksne.

- Forekomsten av artrose i befolkningen øker. For å håndtere denne store og økende pasientgruppen, må helsepersonell gi god, effektiv og kunnskapsbasert behandling og sette pasientene i stand til å ta vare på egen helse, sier Nina Østerås, forsker ved NKRR og prosjektleder for artrosekurset til nkrr.no.

Tette kunnskapsgap

- Vi ønsker å tette gapet mellom hva artrosepasienter bør få av informasjon, og hvilken informasjon de faktisk får. Ved å tilby allmennleger og annet helsepersonell et enkelt artrosekurs som gir en rask oppsummering av gjeldende behandlingsanbefalinger, kan dette kunnskapsgapet tettes. Målet er å hjelpe helsepersonell med å holde seg oppdatert på behandlingsanbefalinger for artrose i en travel klinisk hverdag, sier Østerås.

Les mer om artrosekurset på nkrr.no.

Powered by Labrador CMS