Aktiv familie. Johanna (6), Katharina og Oskar (5) Langvaag var med på notene i Arendal. Foto: Kai Hovden

På banen med bevegelsesglede

NFF sprer bevegelsesglede blant barn, unge og voksne på Arendalsuka.

Publisert Sist oppdatert

Arendal er stedet å være for den som vil markere seg i det politiske miljøet denne uken. Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) satser på bevegelsesglede for barn og unge, og de voksne får selvsagt også være med.

Skolebarna først ut

I dag, tirsdag, var det skolebarn som var hovedmålgruppe for NFF. På scenen styrte fysioterapeutene Gry Helen Olsen og Sindre Roar Fosse showet. Begge er ansatt i Froland kommune, og det er Fosse som i hovedsak arbeider med barn og unge.

- Det er veldig gøy å være med på dette, slår fysioterapeutene fast.

- Målet er å dele gleden ved bevegelse med barna, men vi vet jo ikke hvor mange som kommer, utdypet Fosse før det var tid for å entre scenen.

Med blygrå himmel og regnbyger var det lite som minnet om sørlandssommer i Arendal, men det så ikke ut til å prege verken fysioterapeuter eller de fremmøtte barna.

- For oss er det viktig å forkynne viktigheten av å være i aktivitet. Bevegelse skaper glede, understreker Olsen.

Moro å være med

I fremste rekke fant vi Oskar (5), Johanna (6) og mamma Katharina Liavaag.

- Det var moro å være med, og det er gøy med Arendalsuka, kunne Oskar og Johanna slå fast etter fysioterapeutenes innsats.

Mamma Katharina var også aktivt med på hopp, sprett og dans, og i tillegg har hun et godt forhold til Olsen og Fosse fra før.

- Jeg jobber som fastlege i Froland, og samarbeider dermed tett med fysioterapeutene. Det er flinke folk som gjør mye bra for kommunen, sier Liavaag.

Politisk toppmøte

I morgen, onsdag, er det duket for NFFs egen debatt i Arendal, hvor temaet er prioritering i kommunehelsetjenesten.

Her samles den helsepolitiske eliten, med blant andre helseminister Bent Høye, Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Torgeir Micaelsen og den profilerte helsepolitikeren Kjersti Toppe fra Senterpartiet.

Les mer her.

Powered by Labrador CMS