Ordfører i Bergen, Marit Warncke, overrakte Kongens fortjenstmedalje til Jannike Rieber.

Kongens fortjenstmedalje til fysioterapeut Jannike Rieber

Fredag mottok Jannike Rieber Kongens fortjenstmedalje for sitt mangeårige engasjement for barn med funksjonsnedsettelser, deres foreldre og omsorgspersoner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er Kongens fortjenstmedalje

Kongens Fortjenstmedalje ble stiftet av Kong Haakon VII 1. februar 1908. Den deles ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid.

Jannike Rieber mottok Kongens fortjenstmedalje fredag for sin innsats for sitt fag, sine kollegaer og samarbeidspartnere - først og fremst for barn med funksjonsnedsettelse og deres foreldre og omsorgspersoner. 

Bygde opp Barnas Fysioterapisenter

De fremmøtte ble fredag tatt med på en reise gjennom hennes årelange engasjement. Hun initierte etableringen av Ung Symfoni (Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester), bidro som mentor og veileder og skrev fagbøker. Hun bygde opp Barnas Fysioterapisenter og treningssenteret Turbo. Rieber var daglig leder ved Barnas Fysioterapisenter frem til 2021, og sitter nå som styremedlem i stiftelsen. 

Rieber blir omtalt som en ildsjel, som jobber for å fremme kunnskapsbasert behandling for en av samfunnets svakeste grupper. 

- Imponerende og rørende

Marit Warncke er ordfører i Bergen. På vegne av HM Kong Harald delte hun ut Kongens fortjenstmedalje til Jannike Rieber.

- Med sitt pågangsmot og faglig tyngde har hun etablert og bygget opp Barnas Fysioterapisenter her i Bergen. Senteret har blitt et nasjonalt tilbud til barn med ulik grad av funksjonsnedsettelse, sa Warncke. 

På Facebook skrev Warncke:

- Det var svært imponerende og rørende å få et innblikk i hva hennes utrettelig arbeid har betydd for så mange kolleger og for fagfeltet. Men først og fremst for de mange barn, unge og deres familier som ofte står i en svært krevende situasjon. Hos Jannike og hennes dyktige kollegaer har de funnet håp, pågangsmot, fremgang og ny mestring.

Powered by Labrador CMS