Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Satser på muskel- og skjeletthelse

For å forebygge en av de fremste årsakene til uførhet, ber WHO Europa samtlige land iverksette tiltak for å bedre muskel- og skjeletthelsen.

Publisert Sist oppdatert

Den ønskede satsningen fra Verdens helseorganisasjon Europa (WHO) er del av organisasjonens nye handlingsplan for forebygging og kontroll av ikke-smittsomme sykdommer, ifølge dagensmedisin.no.

Rådet for Muskelskjeletthelse forventer at norske helsemyndigheter følger opp vedtaket.

Uførhet

WHO Europa har slått fast at muskel- og skjelettsykdommer, samt muskelskader og -plager, er den største årsaken til uførhet i Europa innen alle aldersgrupper.

Rådet for Muskelskjeletthelse har bistått WHO i arbeidet med handlingsplanen, hvor det går frem at god muskel- og skjeletthelse er avgjørende for mobilitet, økonomisk selvstendighet og en aktiv sunn aldring.

Via fysisk aktivitet bidrar god muskel- og skjeletthelse til forebygging av ikke-smittsomme sykdommer som fedme, diabetes og hjerte- og karsykdommer.

Tidlig intervensjon, rask behandling og tilgang på god rehabilitering fremheves som avgjørende faktorer.

Innsatsfaktorer

Fysisk aktivitet og bevissthet rundt muskel- og skjeletthelse preger tiltakene WHO foreslår iverksatt.

Skolering og utdanning av helsepersonell med spesialkompetanse på muskel- og skjelett, og tidlig intervensjon for å gjenopprette og opprettholde god funksjonsevne er blant de foreslåtte tiltakene.

Powered by Labrador CMS