Søker eldre som ønsker å komme i form

Norges idrettshøgskole (NIH) etterlyser deltakere til et nytt forskningsprosjekt. Nærmere bestemt eldre over 70 år som ønsker å komme i form.

Publisert

Målet med forskningsprosjektet er å undersøke hvordan forskjellige melkeproteiner påvirker muskeloppbygging hos eldre over 70 år, skriver nih.no.

Doktorgradsstipendiat Håvard Hamarsland søker etter kvinner og menn over 70 år som ikke trener regelmessig, men som ønsker å komme i bedre fysisk form.

12 uker med trening

Deltakerne skal gjennomføre en treningsperiode på 12 uker med styrketrening tre ganger i uken. Treningen vil gå for seg i grupper på tre, og blir ledet av en personlig trener. Både trening og testing vil foregå på Norges idrettshøgskole fra september til desember 2014.

Deltakerne deles tilfeldig inn i to grupper. Den ene gruppen skal drikke 0,6 liter lettmelk hver dag i perioden, mens den andre skal drikke et myseproteinprodukt.

Aldersrelatert muskelsvinn

Om bakgrunnen for prosjektet skriver nih.no at aldersrelatert muskelsvinn de siste årene fått mye oppmerksomhet. Årsaken er at det i tillegg til å redusere funksjon og livskvalitet i hverdagen også disponerer for flere livsstilssykdommer (type II diabetes, osteoporose m.m.).

Styrketrening og et økt inntak av proteiner har vist seg å kunne motvirke muskelsvinnet. Resultatene vil derfor være av stor interesse for eldre med tanke på livskvalitet og funksjon i hverdagen, ifølge NIH.

Powered by Labrador CMS