LANDSMØTET 2020

Sier ja til verdenskongress fordi den blir digital

NFFs landsmøte sier nå ja til den tidligere omstridte verdenskongressen som skulle vært i Dubai, siden den blir digital isteden.

Publisert

På landsmøtet 25. november kom World Physiotherapy (tidligere WCPT) sin verdenskongress i 2021 igjen opp som sak, ett år etter at NFFs delegater vedtok å boikotte kongressen. Årsaken til boikotten var manglende organisasjonsfrihet og brudd på menneskerettigheter.

Grunnen til landsmøtet nå legger boikotten død, er at World Physiotherapy ikke lenger vil holde fysisk verdenskongress i Dubai på grunn av korona. De legger opp til at det blir digital kongress isteden. Forbundsstyremedlem Sissel Hovland sier at premisset for fjorårets vedtak dermed er endret. På spørsmål om Dubai fortsatt er vertsland for kongressen, sa Hovland at det på nettsiden er World Physiotherapy som står oppført som arrangør.

Ja også i Danmark og Sverige

Det danske forbundet Danske Fysioterapeuter vedtok å droppe boikotten tidligere i høst, med svenskene hakk i hæl. Danskene skrev at World Physiotherapy har sagt at Emiratene ikke får noe økonomisk utbytte av den digitale løsningen. Kongressen holdes fra 8. til 10. april til neste år.

Flere land boikottet

World Physiotherapy havnet i hardt vær da det ble kjent at de ville legge verdenskongressen til Dubai i 2021, og fysioterapiforbundene i flere land protesterte. Rådet for fysioterapietikk, som da het Etisk utvalg, rådet NFF til å droppe kongressen. Alle de fem regionene i NFF vedtok på sine årsmøter i fjor, før landsmøtet, at de ønsket å boikotte kongressen.

Danskene håper på flere etiske avveininger i World Physiotherapy i framtiden.

Powered by Labrador CMS