Omsorgsforskningen har fått sitt eget fagblad

-Tidsskrift for omsorgsforskning skal gjennom fagfellevurderte artikler og populærvitenskapelige presentasjoner formidle ny og aktuell forskning med betydning for omsorgsfeltet, opplyser Idunn.no.

Publisert

Utgivere er Senter for omsorgsforskning i samarbeid med Universitetsforlaget. Idunn er Universitetsforlagets digitale publiseringsplattform for fag- og forskningstidsskrifter. Her finner du over 20.000 kvalitetssikrede artikler innenfor en rekke fagområder, blant annet helse- og omsorgssektoren.

Første nummer av Tidsskrift for omsorgsforskning har akkurat kommet ut, og det skal være to utgivelser per år. Du kan lese tidsskriftet på Idunn, eller abonnere på de to årlige utgivelsene. Målet er å ha en fast seksjon for publisering av originalartikler på høyt vitenskapelig nivå (nivå 1). I tillegg skal bladet ha en seksjon med mer praktisk rettet innhold.

- Tidsskriftet skal bidra til forskningsformidling og kompetanseheving i omsorgssektoren. Det skal også være et bindeledd mellom forskningssektoren og praktikerne. På den måten skal det bidra til å videreutvikle omsorgsforskningen i Norge. Det skal være tverrfaglig og tverrprofesjonelt og publisere aktuelle artikler og annet fagstoff fra hele bredden av fag som danner basis for omsorgsforskning og omsorgsarbeid, opplyser Idunn.

Målgrupper er alle relevante fag- og forskningsmiljøer og yrkesgrupper innenfor kommunenes helse- og omsorgstjeneste, i tillegg til studenter på høgskoler og universiteter, offentlige myndigheter og beslutningstakere.

Powered by Labrador CMS