- Trening betyr lite i kampen mot overvekt

- Fysisk aktivitet spiller liten rolle i kampen mot overvekt og fedme. Hva du spiser er mye viktigere, skriver tre leger i British Journal of Sports Medicine.

Publisert

Legene understreker at offentlig helseinformasjon bør fokusere aller mest på effekten av et usunt kosthold.

Synspunktene på hva som har størst betydning i bekjempelse av fedme og overvekt, fremkommer i en en lederartikkel i tidsskriftet, som også  BBC har omtalt. BBC har i tillegg innhentet kommentarer fra andre eksperter på området, som er svært skeptiske til å underkjenne betydningen av fysisk aktivitet.

- Knuse myten

Lederartikkelen har tittelen “It is time to bust the myth of physical inactivity and obesity: you cannot outrun a bad diet.”

Etter forfatternes mening ligger løsningen på overvektsproblemet i kostholdet, og en reduksjon i forbruket av sukker og karbohydrater. De legger ansvaret på matvareindustrien, ved at de oppmuntrer folk til å tro at trening kan motvirke effekten av usunn mat og drikke. Legene sammenligner taktikken med tobakksindustriens strategi i forhold til markedsføring av sigaretter og røyking.

- Risikabelt

Andre britiske eksperter på området mener derimot at det er risikabelt å nedsnakke verdien av fysisk aktivitet. Professor Mark Baker ved National Institute of Health and Care Excellence anbefaler et balansert kosthold, kombinert med fysisk aktivitet.

- Det ville være ”idiotisk” å utelukke betydningen av fysisk aktivitet, sier Baker til BBC.

Powered by Labrador CMS