Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for Fysioterapeutens syn. Ansvarlig redaktør har ansvar for innholdet.

Medier digitaliseres, men mange fysioterapeuter ønsker fortsatt papirversjon hjem i postkassa.

Fysioterapeutens leserundersøkelse: Troverdige nyheter og seriøst fagstoff

Vi i Fysioterapeutens redaksjon lurer alltid på hva dere lesere synes. I fjor sendte vi derfor ut en stor leserundersøkelse. Tilbakemeldingene var gode. Og mange fysioterapeuter ønsker fortsatt tidsskriftet levert hjem i papirformat.

John Henry Strupstad, redaktør i Fysioterapeuten

Skrevet av  John Henry Strupstad, ansvarlig redaktør i Fysioterapeuten.

Undersøkelsen ble sendt ut til medlemmer av Norsk Fysioterapeutforbund (NFF). Det er dere som får papirutgavene hjem i posten, eller en personlig lenke til e-blad-utgaven så snart den foreligger. Dette er kanskje den synligste medlemsfordelen i NFF.  

Over 80% av våre lesere mener at Fysioterapeuten leverer troverdige nyhetssaker og seriøst fagstoff. Troverdige nyhetssaker, debatt og seriøst fagstoff kan nemlig leveres av et medium som redigeres etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.  

Fjorårets undersøkelse viser også at våre lesere vil ha nyheter på papir – og nett. Både nyheter og reportasjer leses nemlig begge steder av halvparten av våre lesere. Hvis vi graver litt dypere i tallene, ser vi at de kortere nyhetssakene klart oftest leses på nett, mens reportasjer og fagartikler leses begge steder. Og det er jevnere enn man skulle tro. Papir ser på ingen måte ut til å ha utspilt sin rolle når det gjelder hvor fysioterapeuter vil lese Fysioterapeuten. 

70% har for øvrig lest to av de siste tre papirutgivelsene.

I tillegg vet vi ut fra undersøkelsen at de fleste av dere ønsker at vi leverer som i dag. Fem utgivelser i året på papir og (nesten) daglig nyheter på nett. Samt podcast og nyhetsbrev. 

Tidsskriftet Fysioterapeuten inneholder aktuelt, nyheter, reportasjer, debatt og fagstoff. I tillegg har NFF (utgiver) noen sider som de drifter. Tidsskriftet (papir) sendes ut til NFF-medlemmer og abonnenter, mens nettsiden er åpen og tilgjengelig for alle.

27.000 personer leser hver papirutgivelse ifølge Kantars siste undersøkelse. På nett har vi ca. 10.000 lesere per uke. Nyhetsbrevet som sendes ut annenhver mandag når ut til ca. 8.000 abonnenter. Åpningsraten er over 60% hver gang. Hver podcast-episode lyttes til av ca. 800 personer de første sju dager etter episode-slipp. 

Dette mener jeg er gode tall.  

Så hører det med til historien at vår utgiver NFF i disse dager sender ut en stor medlemsundersøkelse. Her er ikke Fysioterapeuten tema. Derfor er det godt å vite hva leserne våre mener om oss - gjennom vår egen undersøkelse.  

Takk til alle dere som svarte!

Powered by Labrador CMS