På vei til Riksmekleren. Lill Sverresdatter Larsen og Gerty Lund.
På vei til Riksmekleren. Lill Sverresdatter Larsen og Gerty Lund.

Meklingen i gang for sykehusfysioterapeutene

Samtidig som 396 fysioterapeuter i norske kommuner streiker, starter meklingen for ansatte i sykehusene. 4. juni kan det bli nok en streik for NFF.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag morgen, 2. juni, var forbundsleder Gerty Lund og andre i Unio-delegasjonen klar for å møte Spekter hos Riksmekleren.

- Det er ikke mye jeg kan si om meklingene så langt, bortsett fra at stemningen er god og at vi er i gang, sier Lund før hun går til mekling.

Delegasjonen fra Unio har i alt 10 personer som møter fysisk hos Riksmekleren. Lill Sverresdatter Larsen, leder i Norsk Sykepleierforbund (NSF) leder delegasjonen.

Hvis partene ikke blir enige, blir det streik for enda flere fysioterapeuter. Meklingsfristen er natt til 4. juni. Det er også første mulige streikedag.

Unio Spekter har meldt om et streikeuttak på 313 personer totalt. Det anses som et beskjedent uttak.

- Dette er en krevende tid med fysioterapeuter ute i streik i to tariffområder fra før, samtidig som vi sitter hos Riksmeklingsmannen for enda et tariffområde. I tillegg foregår takstforhandlingene. Men vi har mange dyktige folk, og vi er forberedt for situasjoner som dette. Det er viktige ting vi kjemper for på alle fronter, sier Lund.

Powered by Labrador CMS