Hilde Stendal Robinson
Hilde Stendal Robinson

Professortittel til Stendal Robinson

Fysioterapeut Hilde Stendal Robinson ble høsten 2021 utnevnt til professor ved Universitetet i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

GARDERMOEN: Stendal Robinson er utdannet fysioterapeut, med spesialisering innen manuellterapi. Hun har lang erfaring fra forskning så vel som klinisk virksomhet.

Hun disputerte for sin doktorgrad i 2010 og har gjennom årenes løp publisert en rekke vitenskapelige artikler i nasjonale og internasjonale tidsskrift. Hennes forskningsfelt har i hovedsak dreid seg om muskel- og skjelettsmerter og kvinnehelse.

For tiden jobber hun ved Universitetet i Oslo - avdeling for tverrfaglig helsevitenskap. Hun er forsker, underviser og veileder for mastergradsstudenter og doktorgradsstipendiater - blant disse flere fysioterapeuter. Studiene hun jobber med, handler om blant annet nakkeoppfølging, slagbehandling, bekkenleddsmerter, barnedata, oversettelse av spørreskjemaer og sjeldne diagnoser.

Stendal Robinson har valgt å jobbe klinisk som fysioterapeut ved siden av sitt virke ved Universitetet i Oslo - ved Hans og Olaf fysioterapi A/S.

– Fortsetter du i klinikken, nå som du også har blitt professor?

– Ja. For meg er den kliniske virksomheten en unik mulighet til å omsette forskning til klinisk praksis. Dette gjør at forskning blir mer matnyttig i klinikken. Jeg stortrives i med denne måten å jobbe på, sier professoren til Fysioterapeuten.

Powered by Labrador CMS