Arbeids- og sosialminister Thorbjørn Røe Isaksen.

Tvungen lønnsnemd mellom Unio og KS

Regjeringen griper inn og forlanger tvungen lønnsnemd mellom Unio og KS. Det er klart etter et møte med utdanningsminister Thorbjørn Røe Isaksen i dag, fredag 4. juni.

Publisert Sist oppdatert

– Det er partene selv som i utgangspunktet er ansvarlige for å finne en løsning. Partene har også ansvar for å benytte dispensasjoner og andre tiltak for å beskytte liv og helse. Men når konflikten kan medføre fare for liv og helse har jeg ikke annet valg enn å gripe inn i konflikten, sier arbeids- og sosialminister Thorbjørn Røe Isaksen i følge VG.

Han grep inn fordi det er fare for brann i et gjenvinningsanlegg i Fredrikstad. Fredrikstad kommune har avdekket at det kan være fare for at søppel kan starte en brann i et gjenvinningsanlegg.

Røe Isaksen understreker at han er lite fornøyd med at ansvaret for konsekvensene av konflikten ble skjøvet over på regjeringen.

I en melding fra regjeringen skriver de at brannpersonalet «utsettes for stor risiko», som kan medføre fare for liv og helse. Ifølge Fredriksstad blad er det snakk om åtte medlemmer i Unio som jobber ved gjenvinningsanlegget.

Forhandlingsleder Steffen Handal fra Unio og Utdanningsforbundet, er lite fornøyd med at regjeringen griper inn. Han mener det ikke løser problemene vedrørende rekruttering.

I følge VG, sier han:

- Jeg lurer på om regjeringen også vil ta på seg ansvaret for rekruttering og utdanning sammen med KS, for å gjøre noe med de faktiske problemene.

Inngrepet gjelder ikke streiken i Oslo kommune eller sykehusene da dette er egne tariffområder.

Powered by Labrador CMS