En times fysisk aktivitet om dagen stemt ned i Stortinget

Forslaget om en times fysisk aktivitet i skolen som et folkehelsetiltak ble i går stemt ned i Stortinget. 

Publisert Sist oppdatert

-Hvorfor innføre et nytt tiltak når vi allerede har et skolefag som omhandler kroppslig kunnskap og læringserfaringer? Dette spørsmålet ble stilt av fem kroppsøvingsforskere i en Aftenposten-kronikk, publisert den 18.juni. Noen timer senere ble hele forslaget stemt ned på Stortinget.

Forslaget var et mindretallsforslag, lagt frem av AP, KrF og SP. Høyre, FrP og Venstre stemte imot forslaget, og dermed blir det ikke noe av dette - i denne omgang. 

To andre forslag vant frem

Samtidig ble forslag om ny handlingsplan for fysisk aktivitet lagt frem, og saken vant frem i Stortinget. Her skal regjeringen komme med konkrete tiltak på flere samfunnsområder og arenaer, som barnehage, skole, arbeidsplass,eldreomsorg, transport, nærmiljø og fritid. Partene i arbeidslivet, Norges idrettsforbund og friluftslivets organisasjoner skal trekkes aktivt med i arbeidet. 

Regjeringen bes samtidig om å legge til rette for økt fysisk aktivitet i grunnskolen i flere fag enn kroppsøving og for mer mental trening i skolen. 

-Synd

-Det er synd at forslaget, som hadde såpass bred politisk støtte, likevel ikke ble vedtatt. På den annen side ser vi frem til at det skal utarbeides en plan for fysisk aktivitet i grunnskolen, sier forbundsleder i Norsk Fysioterapeutforbund, Fred Hatlebrekke.

-Og jeg regner med at alliansen for en times fysisk aktivitet også blir invitert inn i dette arbeidet, avslutter han. 

Representantforslaget kan leses i sin helhet her

Powered by Labrador CMS