Helsebiblioteket må kutte i antall tidsskrifter

Høy dollarkurs og lav kronekurs gjør at Helsebiblioteket må kutte i antallet internasjonale tidsskrifter som tilbys til norsk helsepersonell, opplyser kunnskapssenteret.no.

Publisert

– Dette er synd for alle brukerne, men går først og fremst ut over de som jobber i kommunehelsetjenesten og sykehus som ikke er tilknyttet universitetssektoren, sier Helsebibliotekets redaktør, redaktør Magne Nylenna.

Har økt 40 prosent

Helsebiblioteket har avtaler med leverandører av tidsskrifter, og disse avtalene er i stor grad knyttet til utenlandsk valuta, spesielt US dollar. De store kursendringene, for eksempel for dollar som har økt med over 40 prosent, er ikke blitt kompensert i Helsebibliotekets budsjetter.

Ifølge Kunnskapssenteret er det avtaler som nå går ut som ikke vil bli fornyet. Det gjelder en forlagspakke fra Lippincott Williams and Wilkins med ca. 145 tidsskrifttitler. Eksempler på titler som forsvinner er Circulation, Spine, Neurology, Stroke, Critical Care Medicine, Anesthesiology, Cancer Nursing og Obstetrics & Gynecology.

The Lancet

I tillegg vil tilgangen til det prestisjetunge tidsskriftet The Lancet, med tre tilhørende spesialtidsskrifter (The Lancet Neurology, The Lancet Oncology, The Lancet Infectious Diseases), forsvinne fra Helsebiblioteket.

Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten ble fra nyttår en del av Folkehelseinstituttet, som dermed har fått det overordnede ansvaret for Helsebiblioteket.

Powered by Labrador CMS