Lasse Aakervik
Lasse Aakervik

Vil heller ha treningslære enn ultralyd i utdanningen, viser spørreundersøkelse

Fysioterapeuter mener grunnutdanningen heller bør inneholde mer treningslære enn ultralyddiagnostikk. Dette er et av svarene fysioterapeut Lasse Aakervik har fått i sine uhøytidelige spørreundersøkelser på Instagram.

Publisert Sist oppdatert

Smerteskolen og Fysioterapeuten

Smerteskolen er en Instagramkonto og ikke en privat bedrift. Drifteren av Smerteskolen er underlagt Fysioterapeuten og våre lover og krav, når han jobber for oss. Han er innleid av Fysioterapeuten for å «ta pulsen» på ulike temaer som vi bestemmer. Han er med på redaksjonelle møter og forplikter seg til å drifte og forholde seg til Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Alle spørsmål han stiller i samarbeid med oss, er godkjent av ansvarlig redaktør.

Under navnet Smerteskolen tar Lasse Aakervik pulsen på en rekke sentrale spørsmål om fysioterapi som fag og av og til også politiske beslutninger. Inspirasjon om hva han skal spørre om, henter han blant annet fra Fysioterapeuten.

- Jeg har opprettet Smerteskolen for å fokusere på fysioterapi som fag. Jeg er selv særdeles opptatt av fagartikler og ulike problemstillinger. Noen av artiklene jeg leser, deler jeg på Instagram. I tillegg liker jeg å spørre hva andre fysioterapeuter mener, sier Aakervik.

Jobber med rehabilitering

Til daglig er 28-åringen fysioterapeut ved Unicare Rehabiliteringssenter på Hokksund. Privat er han pappa til to små, og når de har lagt seg for kvelden har Aakervik tid til overs.

Med jevne mellomrom poster han ulike spørreundersøkelser, som den om du ønsker mer treningslære eller kunnskap om ultralyddiagnostikk i grunnutdanningen.

Fysioterapeutene engasjerer seg

200 fysioterapeuter svarte og de fleste mente det ikke er nødvendig at grunnutdanningen skal inneholde kunnskap om ultralyddiagnostikk. Derimot var cirka halvparten av de som svarte positive til verktøyet som sådan.

I forbindelse med et annet spørsmål, svarte 94 prosent at de opplever at det ikke er nok treningslære i grunnutdanningen og omtrent halvparten at dem har svart at de ikke har kontroll på styrketreningsprinsipper etter endt utdanning.

800 unge følgere

Aakervik har totalt 800 følgere på Instagram. En konto han opprettet i januar 2020. Som regel er det cirka 200 som besvarer spørsmålene han legger ut.

- Dette er naturligvis ingen anerkjent metode som kan oppfattes som en studie. Følgerne mine er unge. De fleste av dem er mellom 25 og 34 år. Samtidig gir svarene en pekepinn på hva unge fysioterapeuter i Norge mener, sier Aakervik.

Han har som mål å etablere seg som en troverdig kilde til kunnskap om smerte både for profesjonelle aktører og for vanlige folk. I tillegg ønsker han å «ta tempen» i fagmiljøet, samt være en motpol til det han betegner som mer tabloide og kommersielle aktører innen smerte.

- Det er et opplysningsbehov om smerte og smertebehandling. Dette er et viktig folkehelsearbeid. Smertetilstander, spesielt fra muskel-skjelett er svært aktuelt i Norge. Gjennom Smerteskolen vil jeg bidra til bedre muskel- og skjeletthelse gjennom ærlighet, kunnskap og innlegg, sier Aakervik.

Les også meningsinnlegget til Aakervik.

Powered by Labrador CMS