Arkivfoto: Fysioterapeuten

Sunnaas blant de beste innen rehabilitering

Sunnaas sykehus er blant de beste rehabiliteringssykehusene i verden, ifølge en rapport fra Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (Nifu).

Publisert Sist oppdatert

Rapporten, som er bestilt av Sunnaas, ble offentliggjort på et forskningsseminar 22.mai i forbindelse med sykehusets 60-årsjubileum. Nifu har gjennomført en benchmarkstudie av forskningen ved sykehuset, sammenlignet med fire europeiske og fire amerikanske rehabiliteringssykehus. Seminaret og rapporten presenteres på sykehusets nettsider.

På nivå med de beste

Datagrunnlaget i rapporten er vitenskapelig publisering, internasjonalt medforfatterskap og vitenskapelig gjennomslagskraft gjennom siteringsrater. Når det gjelder siteringer innen rehabilitering ligger Sunnaas svært høyt. Det ligger for eksempel over Rehabilitation Institute of Chicago. Dette sykehuset er blitt rangert som USAs fremste rehabiliteringsinstitusjon siden 1991 av U.S. News & World Report.
 
Strategisk satsing

Einar Magnus Strand, administrerende direktør ved Sunnaas, forteller at rapporten inngår som en del av en offensiv strategisk forskningssatsing det siste tiåret.
 
– I 2003 vedtok styret en offensiv strategiplan for utvikling av Sunnaas-forskningen. I løpet av en femårsperiode nådde vi målet om å utvikle andelen vi bruker på forskning fra 0,7 til fem prosent av budsjettet vårt, sier Strand.
 
Sterk økning

Samme år gjennomførte Sunnaas sykehus en internasjonal evaluering, som anbefalte et sterkere internasjonalt nettverk. Det ble også anbefalt å knytte sykehusets forskningsmiljø sterkere til de nasjonale universitetsmiljøene. Satsingen har resultert i en økning av antall doktorgrader fra to i 2003 til 30 ved utgangene av 2013. Antallet professorater har økt fra ett i 2002 til 15 ved utgangen av 2013, forteller Einar Magnus Strand.
 

Powered by Labrador CMS