Fysioterapeut leder helseprofesjonene i EULAR

Forsker og fysioterapeut, Rikke Helene Moe, har blitt valgt inn i toppledelsen i revmatologiorganisasjonen EULAR. De neste fire årene leder hun komiteen for helseprofesjonene i organisasjonen.

Publisert

EULAR, som står for European League Against Rheumatism, består av tre søyler: revmatologene, helseprofesjonene (fysioterapeuter, sykepleiere osv.) og pasientene. Nasjonale profesjonsorganisasjoner og pasientforeninger er medlemmer av EULAR, per i dag er totalt 23 nasjonale HP-organisasjoner medlemmer. Rikke Helene Moe ble nylig valgt til leder for de helseprofesjonelle, Chair of EULAR Standing Committee of Health Professionals, et verv hun skal ha de neste fire årene.

- En av mine viktigste roller blir å være en bro mellom helseprofesjonelle og resten av EULAR. EULAR er en enorm organisasjon med stor tyngde og en rekke aktiviteter. Det er en stor ære å få jobbe med så mange flinke og erfarne mennesker, både nasjonalt og internasjonalt, sier Moe til www.nkrr.no.

Stor organisasjon med mye aktivitet

EULAR, som fyller 70 år i år, er en stor organisasjon med et bredt spenn i aktiviteter som gjennomføres. Blant annet arrangerer EULAR den årlige revmatologikonferansen, som i fjor samlet over 14.000 deltakere i London. I tillegg deltar EULAR i felles møter med EUs helsepolitikere, de organiserer forsknings- og fagutviklingsprosjekter, organiserer hospiteringer og lyser ut forskningsmidler. EULAR gir også ut det anerkjente revmatologitidsskriftet Annals of the Rheumatic Diseases.

Les mer: Nasjonal kompetansetjeneste for revmatologisk rehabilitering (NKRR)

Powered by Labrador CMS