WCPT-kongresser hvert andre år

WCPT skal arrangere verdenskongresser for fysioterapeuter oftere enn hvert fjerde år, slik praksis har vært siden den første i London i 1953. Målet er å gjøre kongressene tilgjengelige for flere fysioterapeuter.

Publisert Sist oppdatert

Endringene begynner umiddelbart etter Singapore, der den neste verdenskongressen arrangeres i 1.-4. mai 2015. Da blir det bare to år til neste kongress, men det er ennå ikke klart hvor dette blir. I 2011 ble kongressen holdt i Amsterdam, og i 2007 i Vancouver.  Ledelsen i verdensorganisasjonen for fysioterapeuter (WCPT) har jobbet med disse endringene i to år.

- Dette blir veldig spennende, sier WCPTs president Marilyn Moffat i en pressemelding.

- I en verden der kunnskapsutviklingen går veldig raskt, kan dette gi fysioterapeuter rundt om i verden bedre muligheter til å lære og utveksle kunnskap. Det betyr også at dobbelt så mange medlemsorganisasjoner får muligheten til å arrangere kongresser. Dette kan igjen bidra til å synliggjøre profesjonen og faget i flere land og regioner, sier Moffat.

De fleste av WCPT-kongressene har blitt arrangert i områder med relativt høy befolkningstetthet for å sikre god deltakelse og økonomisk trygghet. I senere år har antall medlemsorganisasjoner økt betydelig. WCPT mener derfor det er nødvendig å gjøre kongressene tilgjengelige for en større andel av medlemmene.

- WCPT har i dag en veldig variert og geografisk spredt medlemsmasse. Og mange fysioterapeuter har rett og slett ikke ressurser til å reise lange avstander til en WCPT-kongress. Å holde kongresser med to års mellomrom øker sannsynligheten for at flere finner det mulig å delta, sier Moffat.

Powered by Labrador CMS