Ny informasjonsfilm om bekkenleddsmerter

Forsknings- og formidlingsenheten for muskelskjeletthelse (FORMI) har laget en film om bekkenleddsmerter for pasienter og pårørende, og med tips og råd for helsepersonell.

Publisert Sist oppdatert

Bekkenleddsmerter rammer omtrent 12.000 gravide kvinner hvert år. De fleste kjenner nok disse smertene under navnet bekkenløsning. Dette navnet kan imidlertid virke misvisende da bekkenet har veldig lite bevegelse, opplyser FORMI, som hører inn under Oslo Universitetssykehus (OUS).

Hos alle gravide skjer en hormonell prosess som gjør at leddbåndene blir mere tøyelige og bekkenet mer fleksibelt, men vanligvis skal ikke dette utløse smerter.

Når smertene dukker opp kan det være vanskelig å sette fingeren på hvor de kommer fra, noen klager over smerter fra rygg eller hofte, men ofte kan disse smertene spores til bekkenet. Det er derfor viktig med en god klinisk undersøkelse for å avdekke hvor smertene kommer fra.

FORMI har laget filmen sammen med forskere, klinikere og brukere for å øke kunnskapen rundt tilstanden, både for pasienter, pårørende og helsepersonell.

Se filmen via YouTube her.

Powered by Labrador CMS