Omstridt verdenskongress blir digital – danskene sier ja

Det er ok at medlemmene deltar på den omstridte verdenskongressen som skulle vært i Dubai, siden den blir digital isteden, mener Danske Fysioterapeuter.

Publisert Sist oppdatert

Den internasjonale organisasjonen for fysioterapeuter World Physiotherapy (tidligere WCPT) annonserte i forrige måned at de dropper fysisk verdenskongress i Dubai neste år, og legger opp til at det blir digital kongress isteden. Årsaken er usikkerhet rundt korona.

Det danske forbundet skriver nå at World Physiotherapy har sagt at Emiratene ikke får noe økonomisk utbytte av den digitale løsningen. Siden kongressen blir online og ikke fysisk i Dubai, og det ikke er økonomiske interesser i bildet, har et enstemmig forbundsstyre i Danske Fysioterapeuter nå bestemt at boikotten oppheves. Det skriver fysio.dk.

Saken kommer også opp på NFFs forbundsstyremøte.

Flere land boikottet

World Physiotherapy havnet i hardt vær da det ble kjent at de ville legge verdenskongressen til Dubai i 2021. Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) vedtok på hovedlandsmøtet i fjor å boikotte verdenskongressen på grunn av manglende organisasjonsfrihet og brudd på menneskerettigheter i Emiratene. Også forbundene i Danmark, Sverige og Storbritannia kom til samme konklusjon. 

Vil ha etikk tyngre inn

Danskene håper på flere etiske avveininger i World Physiotherapy i framtiden.

-Vi vil veldig gjerne delta i verdenskongressen, men vi kan ikke etisk stå inne for at vi som fysioterapeuter møtes i et land hvor fagorganisasjoner er ulovlige og basale menneskerettigheter krenkes daglig, sier danskenes forbundsleder Tina Lambrecht til fysio.dk.

-Derfor håper jeg at debatten om plasseringen av denne verdenskongressen fører til at den etiske dimensjon vil veie tyngre når det i framtiden skal besluttes hvor kongressen skal avholdes.

Powered by Labrador CMS