Faksimile fra tidsskriftet.
Faksimile fra tidsskriftet.

Historisk samarbeid om tidsskrift

Faggruppen for hjerte- og lungesyke i NFF og Fysioterapeuten har nylig utgitt Tidsskrift for hjerte- og lungefysioterapi sammen.

Publisert

Slik var prosessen

  • Startet med møtet mellom faggruppen og redaksjonen for å avklare ansvarsfordeling og tidsplan
  • Styret i faggruppen har samlet innlegg fra aktuelle kandidater og innleggene ble vurdert av fagredaktør i Fysioterapeuten
  • Faggruppen systematiserte innleggene
  • Fysioterapeuten bidro med utforming (lay-out) og redaksjonelle artikler

Tidsskriftet het tidligere «Hjertesukket» og har blitt utgitt av faggruppen siden 2002. Hjertesukket har vært et organ for formidling av fagstoff, referater, trender i tiden, meningsytringer, gode idéer, møter, konferanser og kurs.

- Tidsskriftets tidligere design var enkelt, men vi har ikke hatt økonomi til å få profesjonell lay-out. Samtidig har vi ønsket å gjøre forbedringer, og kontaktet derfor Fysioterapeuten for å få tips, sier faggruppeleder Frederikke Tonnaer Liseth.

Det ledet til et pilotprosjekt og en fagutgivelse i helt ny drakt. Faggruppens nye tidsskrift ble sendt til litt over 200 medlemmene sammen med siste utgave av Fysioterapeuten.

- Vi er særdeles godt fornøyde både med prosessen og resultatet. Vi har hatt tett og god dialog med redaksjonen under hele produksjonsfasen og resultatet har blitt meget bra, sier Frederikke Tonnaer Liseth og Cecilie Straumann Botn..

Straumann Botn er redaktør for fagbladet.

Fagredaktør John Henry Strupstad og grafisk designer Kirsten Stiansen i Fysioterapeuten roser også samarbeidet.

- Jeg var spesielt spent på om faggruppen skulle klare å levere på alle små og store detaljer i forbindelse med en profesjonell utgivelse av et tidsskrift. Det løste de på en strukturert og ryddig måte, sier Stiansen.

Fagredaktøren var imponert over valg av tema i tidsskriftet. Utgaven har naturlig nok flere artikler om covid-19.

Samarbeidet mellom Faggruppen for hjerte- og lungefysioterapi og Fysioterapeuten var et pilotprosjekt. Hvorvidt samarbeidet videreføres er foreløpig ikke avklart.

Powered by Labrador CMS