Forbundsleder i NFF, Gerty Lund sammen med ny generalsekretær Frode Jahren.

Frode Jahren blir ny generalsekretær i Norsk Fysioterapeutforbund

Jahren tiltrer stillingen 1. oktober.

Publisert Sist oppdatert

-Jeg ser fram til å jobbe i Norsk Fysioterapeutforbund. Fysioterapeuter har en sentral og viktig plass i helsetjenesten og er viktige fagfolk. De er avgjørende innenfor muskel- og skjelett, rehabilitering og folkehelse, sier Frode Jahren i en pressemelding fra Norsk Fysioterapeutforbund (NFF). 

Han mener fysioterapeuter har en særdeles viktig rolle i det veiskillet Norge står ovenfor. 

-Med de kraftige endringene i demografien, der antallet eldre vokser sterkt, har fysioterapeutene en avgjørende rolle blant annet i arbeidet med å sørge for at flere kan bo hjemme lengre. Fysioterapeutenes arbeid og behandling sørger for bedre livskvalitet for den enkelte og er særdeles god samfunnsøkonomi, sier Jahren i meldingen

Han mener det er viktig at NFF jobber for å ivareta og styrke fysioterapeuters rolle i helsetjenesten. 

-Som forbund skal vi naturligvis jobbe for fysioterapeuters lønns- og arbeidsvilkår og for faglig utvikling av fysioterapeuter. Samtidig opplever jeg at forbundet også tenker på hva som er best for pasientene. Det er jeg glad for og ønsker å videreføre, sier Jahren. 

Jahren kommer fra stillingen som generalsekretær i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL), en stilling han fratrådte høsten 2023. Jahren sluttet etter uenighet med styret. En uenighet som endte med at LHL og Jahren inngikk en sluttavtale. Dette skriver Norsk Fysioterapeutforbund i den samme pressemeldingen.

-Jeg har jobbet med drift av rehabiliteringsklinikker i 15 år og møtt mange kompetente fysioterapeuter med et stort engasjement for faget og for pasientene. Det å få mulighet til å lede administrasjonen i et profesjonsforbund som jobber for bedre arbeids- og lønnsvilkår og for utvikling av faget, gleder jeg meg til. Jeg vet jeg går til utfordrende oppgaver, og også det ser jeg frem til, sier Jahren. 

Forbundsleder i NFF, Gerty Lund, er fornøyd med ansettelsen: 

-Vi hadde utrolig sterke kandidater. Frode Jahren skilte seg ut. Han har god organisasjonsforståelse, god økonomisk forståelse samt forstår utfordringsbildet vårt. Han viste også at han har gode tanker om hva vi kan gjøre fremover, sier Lund i meldingen.

Powered by Labrador CMS