Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Færre vil bli fysioterapeut

Samtidig ses en klar nedgang i antall søkere til høyere utdanning totalt sett.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 27. april la Samordna opptak frem søkertallene for opptak til høyere utdanning. Som tidligere år troner Norges handelshøgskole øverst – som det mest populære studievalget. Siviløkonomutdanningen er det mest søkte studiet – like foran rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.

De generelle søkertallene har gått betydelig ned sammenlignet med 2021. Det er nemlig 12,4 prosent færre søkere til høyere utdanning i år sammenlignet med i fjor. I 2020 og 2021 ble det for øvrig registrert historisk høye søkertall.

Hva så med fysioterapi?

Den samme tendensen ser vi for fysioterapistudiet. 385 studieplasser skal fordeles på 1923 søkere (førstevalg). Her er nedgangen samlet for alle studiestedene på 12,6 prosent sammenlignet med 2021. Ved OsloMet – storbyuniversitetet er nedgangen på 5,8 prosent, mens ved UiT – Norges arktiske universitet i Tromsø er nedgangen på hele 27,2 prosent. For Høgskulen på Vestlandet (Bergen) og NTNU (Trondheim) er nedgangen på henholdsvis 13,0 og 16,1 prosent.

Lærer, sykepleier og lege

6,5 prosent flere ønsker å bli grunnskolelærer sammenlignet med 2021, mens for sykepleierstudiet er nedgangen på hele 23 prosent. For medisinstudiet er utviklingen stabil, med en beskjeden økning på 1,2 prosent.

Les mer på Samordnaopptak.no

Powered by Labrador CMS