Forbundsleder Gerty Lund i NFF håper på godt samarbeid med helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Ingvild Kjerkol (Ap) blir helseminister: – Redelig og hardtarbeidende

– Jeg er bare en telefon unna, sier forbundslederen i NFF.

Publisert Sist oppdatert

Da Jonas Gahr Støre (Ap) presenterte sin nye regjering på Stortinget torsdag, ble det klart at Ingvild Kjerkol (46) overtar som helse- og omsorgsminister.

– Jeg ønsker å gratulere Kjerkol som ny statsråd for Helse- og omsorgsdepartementet. Det er et forventet valg av statsråd. Jeg oppfatter Kjerkol som en redelig og hardtarbeidende person, noe som trengs i denne stillingen, som vel må sies å være en av de mest krevende statsrådsposter. Jeg håper vi kan få til et godt samarbeid. Jeg oppfordrer statsråden til å ta en prat med oss i NFF i saker som berører oss og brukerne av våre tjenester. Jeg er bare en telefon unna, sier forbundsleder Gerty Lund i Norsk Fysioterapeutforbund.

Ingvild Kjerkol har vært stortingsrepresentant for Nord-Trøndelag siden 2013. I forrige stortingsperiode satt hun i helse- og omsorgskomiteen, og hun ble i 2020 valgt til leder av Trøndelag Ap.

Fornøyd med kommunalministeren

– Jeg forventer at Kjerkol følger opp det som står i regjeringsplattformen, og at hun samarbeider med statsråder i andre departementer der det er overlappende ansvarsområder. Her tenker jeg spesielt på Kommunal- og distriktsdepartementet innenfor områder som folkehelsearbeid, habilitering og rehabilitering, sier Gerty Lund.

Forbundslederen legger til at hun er fornøyd med utnevnelsen av Bjørn Arild Gram (Sp) som statsråd i nevnte departement.

– Han kjenner kommunene svært godt som ordfører i Steinkjer og styreleder i KS.

– Ved første øyekast litt overraskende

Lund håper også på et godt samarbeid mellom Kjerkol og Ola Borten Moe (Sp), som er ny forsknings- og høyere utdanningsminister.

– Valg av statsråd her var ved første øyekast litt overaskende, men når jeg fikk tenkt meg litt om, så er det ikke det. Her er det nok forskning og utvikling med tanke på det grønne skiftet som ligger bak. Jeg forventer at Borten Moe også vil prioritere forskning og høyere utdanning også innenfor helse. Regjeringen tar sikte på å nå målet om at tre prosent av bruttonasjonalproduktet skal gå til forskning innen 2030. Helsetjenestene må være kunnskapsbaserte, og jeg registrerer at regjeringen er enig med oss i dette, sier Lund.

Komiteene viktige

Samarbeid mellom Kjerkol og arbeids-, sosial- og integreringsminister Hadia Tajik (Ap) blir også viktig for å lykkes i arbeidet med helse og arbeid, mener forbundslederen.

– Jeg håper at vi nå endelig kan få dette gode tiltaket til å følge pasientforløpet helt ut i kommunene og ikke kun være et samarbeid mellom arbeids- og velferdstjenesten og spesialisthelsetjenesten.

Lund tar med et siste poeng som hun mener vil være av stor betydning for NFF.

– Det som også er svært viktig for oss, er hvem som blir sittende i de ulike komiteene og hva slags forhold vi har eller klarer å opparbeide oss hos disse personene.

Se hva Kjerkol svarte på Fysioterapeutens spørsmål før valget.

Powered by Labrador CMS