Ansvarlig redaktør for Fysioterapeuten, John Henry Strupstad opplever støtte fra Norsk Fysioterapeutforbund i å beholde et fritt og uavhengig tidsskrift, etter at forslaget om å vurdere vedtektene til Tidsskriftet Fysioterapeuten ble trukket under Hovedlandsmøtet
Ansvarlig redaktør for Fysioterapeuten, John Henry Strupstad opplever støtte fra Norsk Fysioterapeutforbund i å beholde et fritt og uavhengig tidsskrift, etter at forslaget om å vurdere vedtektene til Tidsskriftet Fysioterapeuten ble trukket under Hovedlandsmøtet

Saken om å vurdere vedtektene til Fysioterapeuten ble trukket i siste liten

Det blir ingen vurdering av vedtektene til Fysioterapeuten de neste årene. - Betryggende for både tidsskriftet og NFF, sier redaktør John Henry Strupstad.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken avholdt Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) sitt hovedlandsmøte. Ett av de siste punktene på sakslista handlet om hvorvidt vedtektene til Tidsskriftet Fysioterapeuten skulle opp til vurdering de neste årene. Forslaget var fremsatt av NFFs faggrupper, og det har i forkant av møtet vært knyttet spenning til hva en eventuelt effekt av saken kunne bety for Fysioterapeutens fremtid.

- Dersom denne saken hadde gått gjennom, kunne i prinsippet alt skjedd. Jeg har vært mest bekymret for en eventuell endring av vår formålsparagraf, sier John Henry Strupstad, redaktør i Fysioterapeuten.

- Jeg har opplevd at støtten har vært sterk fra svært mange NFF-medlemmer - ikke minst fra Hovedlandsmøtet.

Forslag trukket

Saken ble imidlertid trukket før Landsmøtet fikk anledning til å stemme. Redaktøren takket for støtten, og fra talerstolen hevdet han at forslaget kunne fått store konsekvenser for Tidsskriftet Fysioterapeutens fremtid.

- Hvilke konsekvenser mener du vedtaket av forslaget kunne fått?

- I ytterste konsekvens åpner man her for en endring av formålsparagrafen og organiseringen av Fysioterapeuten. Dette kunne ført til at vi om to år ikke hadde vært et uavhengig tidsskrift - redigert etter Redaktørplakaten og pressens Vær varsom-plakat. I så fall hadde vi måttet melde oss ut av Fagpressen, mistet støtte fra Fysiofondet og blitt det tidligere redaktør Anne Brit Brodal kalte et informasjonshefte for vår eier.

- Hvilke tanker gjør du deg nå om Fysioterapeutens fremtid?

- Landsmøtet har vært noen fine dager for oss - helt klart. Jeg opplever at støtten i organisasjonen for å beholde et fritt og uavhengig tidsskrift er sterk. Dette viste seg også i form av økt økonomisk støtte fra Landsmøtet til oss enn først tiltenkt i forslaget til revidert rammebudsjett fra styret. Jeg er overbevist om at vi skal klare oss godt i årene som kommer, og fortsatt kunne levere det leserne vil ha, nemlig fag, debatt, nyheter og reportasjer. Vår podkast kommer også til å leve videre i beste velgående. Jeg mener NFF skal være stolte eiere av et redaktørstyrt Fysioterapeuten.

- Den neste rammeperioden blir tøff for både oss og vår utgiver. Vi i Fysioterapeuten må gå litt ned på produksjonen, men takket være Landsmøtet skal vi nå klare å opprettholde den daglige fag- og nyhetsoppdateringen på våre nettsider, avslutter redaktøren.

Powered by Labrador CMS