Regionleder Karianne Bruun Haugen.

SISTE:197 nye fysioterapeuter i streik

I morgentimene i dag – onsdag 2. juni - gikk 197 nye fysioterapeuter ut i streik. Det er til sammen 354 fysioterapeuter i kommuner og fylkeskommuner, samt 42 fysioterapeuter i Oslo kommune som nå streiker.

Publisert Sist oppdatert

Fredrikstad er en av kommunene som rammes hardest. Hele 16 av fysioterapeutene i kommunen er tatt ut i streik. Det tilsvarer 60 prosent av alle fysioterapeutene, opplyser regionleder Karianne Bruun Haugen i Norsk Fysioterapeutforbund. Også i Bærum kommune trappes streiken opp i dag.

Det er primært rehabiliteringstjenesten som rammes, og det er i stor grad voksne og eldre som nå ikke får fysioterapitjenester. Barn og unge skjermes i mest mulig grad.

28 nye i Oslo

Til sammen 42 fysioterapeuter i Oslo kommune trekker også i streikevester i dag. Det er 28 flere som tas ut i forbindelse med opptrappingen. Fysioterapeutene er fordelt i ulike bydeler og jobber blant annet innenfor pleie- og omsorg.

- Jeg har snakket med flere av de tillitsvalgte og også de som streiker. Streikeviljen er stor, forteller Bruun Haugen.

Hun ser at rehabiliteringstilbud flere steder lammes av streiken, men at barn og unge i stor grad skjermes.

Vil ha uttelling for kompetansen

- Vi har til nå ikke hatt problemer med å rekruttere til vårt yrke, men for vår del handler streiken også om å beholde de vi har samt få uttelling for kompetansen til norske fysioterapeuter, sier Bruun Haugen.

Det er tilsammen 22.500 Unio-medlemmer som nå er tatt ut i streik. De jobber ved helseinstitusjoner, barnehager, skoler, bibliotek og andre offentlige virksomheter i hele Norge.

I følge Unio.no tok Unio kommune i dag ut hele 13.300 flere i streik, mens Unio Oslo kommune tok ut over 1.200 flere i streik. I tillegg er tre nye kommuner berørt. Det betyr at i alt 16 kommuner og 10 fylkeskommuner er tatt ut.

Dette er kommunene som er tatt ut i streik:

Alta, Bærum, Bergen, Bodø, Haugesund, Kristiansand, Trondheim, Stavanger, Levanger, Ringsaker, Sunnfjord, Tønsberg og Ålesund, Oslo, Fredrikstad, Porsgrunn og Drammen.

Powered by Labrador CMS