Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Danske Fysioterapeuter i psykiatriallianse

En rekke danske organisasjoner har samlet seg for å gi mennesker med psykiske lidelser et bedre liv.

Publisert

Psykiske lidelser har store konsekvenser, men allikevel får mennesker som rammes av psykisk sykdom for dårlig behandling, ifølge organisasjonene bak PsykiatriAlliancen. Blant disse finner vi Danske Fysioterapeuter.

-  For mange som rammes av psykisk sykdom får ikke den nødvendige hjelpen de trenger. Det vil vi ha en forandring på, sier Tina Lambrecht, formann i Danske Fysioterapeuter til fysio.dk.

Lever kortere

En av hovedsatsingene for alliansen er å redusere overdødeligheten blant psykisk syke, som risikerer å leve mellom 15 og 20 år kortere enn de som ikke rammes. Kostholdsfaktorer, røyking, alkohol og mangel på mosjon trekkes frem som årsaker til overdødeligheten.

- Vi har kjempet lenge for å få mer oppmerksomhet rundt det at for mange psykisk syke ikke får den hjelpen de trenger til å kunne leve et fysisk aktivt liv. Det har stor betydning for deres helse og livskvalitet, sier Lambrecht.

Lik kvalitet på behandlingen

Det danske Folketinget inngikk for to år siden en avtale om å løfte psykiatrien. Danske Fysioterapeuter mener dette var et godt, men ikke tilstrekkelig, grep.

Lambrecht uttaler at man fremdeles er langt fra målet om like høy faglig kvalitet på behandlingen uavhengig av om sykdommen er psykisk eller somatisk.

PsykiatriAlliancen håper å kunne bidra til at dette arbeidet følges opp, og med seg på laget har Danske Fysioterapeuter en lang rekke bruker- og profesjonsforeninger.

Les mer om målsettingene deres her.

Powered by Labrador CMS