Kinesioteip uten effekt på muskelaktivitet

Mekanismen for hvordan kinesioteip kan forbedre muskelaktivitet er ikke klarlagt. En kinesisk forskergruppe har derfor nylig publisert en studie på temaet.

Publisert Sist oppdatert

En av mange teorier rundt kinesioteipens effekt er at den gir en sensorisk stimulering, som i sin tur underletter aktiveringen av motorenheter og fører til en bedre muskelfunksjon. Placeboeffekten har selvsagt aldri blitt utelukket.

I denne nye studien fra Kina ble rectus femoris og vastus medialis teipet på 30 friske personer som ikke kjente til kinesioteip fra før. Metodene som ble brukt på forsøkspersonene var reell kinesioteip, "falsk" kinesioteip og ingen teip. Alle ble blindet underveis i testingen av de to teipemetodene.

Muskeltestene ble foretatt ved isokinetisk testing, det vil si dynamisk muskelkontraksjon med konstant hastighet. Resultatene viste at det ikke var forskjell i muskelaktivitet (peak torque, time to peak torque og total work) mellom de ulike metodene.

Studien inkluderte kun 30 forsøkspersoner, og dette er av faktorene man må ta høyde for når studiens resultater tolkes.

Kilde:

Poon KY. et al. Kinesiology tape does not facilitate muscle performance: A deceptive controlled trial. Man Ther. 2015 Feb;20(1):130-3.

Powered by Labrador CMS