Sykepleiere ved flere rehabiliteringsinstitusjoner er i streik. Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) stiller seg solidarisk bak kravene og deltar onsdag på en markering ved Stortinget.

Markerer støtte til sykepleiere i streik

NFF deltar onsdag på Norsk Sykepleierforbunds streikemarkering utenfor Stortinget. Flere fysioterapeuter jobber på institusjoner som er berørt av streiken.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Sykepleierforbund (NSF) gikk for to uker siden ut i streik ved flere pasienthoteller og rehabiliteringsinstitusjoner fordi de ikke ble enige om ny tariffavtale med NHO Service og Handel. Ved fire av rehabiliteringsinstitusjonene jobber det også fysioterapeuter, på Åstveit Helsesenter, Godthaab Helse- og rehabilitering, Rehabiliteringssenteret Nord-Norges Kurbad og Ringen Rehabiliteringssenter.

– Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) stiller seg solidarisk bak kravene til NSF, sier NFF-leder Fred Hatlebrekke.

Varslet om permittering

Flere fysioterapeuter har fått varsel om permittering. Hatlebrekke oppfordrer fysioterapeuter som får en slikt varsel om å ta kontakt med NFF. NFF-lederen sier at han har forståelse for at det er inngripende for fysioterapeutene å bli permittert, men fastholder at det likevel er viktig at fysioterapeutene støtter opp om streiken til sykepleierne.

- Det er i fysioterapeutenes interesse at sykepleierne oppnår anstendige lønns- og arbeidsvilkår i privat sektor, sier han.

Skal ikke ta over arbeidsoppgaver

Det er ikke kjent om streiken snart kommer til å trappes opp.

Hatlebrekke er ellers opptatt av at fysioterapeutene som jobber på disse stedene, ikke skal utføre arbeid som den streikende ellers ville ha gjort.

- Det skal heller ikke arbeides overtid for å kompensere for at noen streiker, og det kan ikke settes inn folk utenfra for å gjøre arbeidet de streikende skulle utført, understreker han.

Powered by Labrador CMS