Fikk 50 prosent driftstilskudd

Hadsel kommune vedtok torsdag å gi Kari Randen Hatløy et driftstilskudd på 50 prosent, skriver Bladet Vesterålen.

Publisert Sist oppdatert

Fysioterapeut Stian Fredriksen ble i fjor høst tildelt en hjemmel i kommunen, til tross for at Kari Randen Hatløy var innstilt av administrasjonen. Hun klaget på vedtaket og krevde å få tildelt en hjemmel, skriver Bladet Vesterålen. Saken er tidligere omtalt på fysioterapeuten.no.

Viste til NFF

Saken ble torsdag lagt fram uten innstilling fra rådmannen. Ordfører Kjell-Børge Freiberg (Frp) foreslo på vegne av Frp, H og V å opprettholde vedtaket og avvise klagen. Hjørdis Nilsen (Ap) viste til at Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) har støttet Kari Randen Hatløy, skriver avisen.

– Det tas opp at det er brudd på avtaler, og at vi ikke får svar på hvordan formannskapet har vurdert skikkethet. Det at én søker er godt etablert, er ikke noe poeng her, sa hun.

Nilsen foreslo på vegne av Ap og Sp å tildele Kari Randen Hatløy 50 prosent driftstilskudd dekket av udisponerte driftsmidler, inntil en ny hjemmel er ledig.

- Tragisk for omdømmet

– Dette er ei sak som er tragisk for omdømmet til Hadsel kommune, kommenterte Kurt Jenssen (Sp).

Ordfører Kjell-Børge Freiberg understreket at Hadsel kommune ikke er dømt for å ha gjort noe galt.

- Vi mener at vi har utøvd vårt skjønn på korrekt måte innenfor lovverket, sa han.

Ap og Sps forslag om å tildele 50 prosent tilskudd til Kari Randen Hatløy ble vedtatt med fire mot tre stemmer, ved hjelp av varamedlem i formannskapet Jan Ivar Ellingsen (uavh.).

Powered by Labrador CMS