Påtroppende og avtroppende styreleder i Fondet, Eilin Ekeland (t.v.) og Nina Emaus.

NFF-seier i fondssaken

Dragkampen mellom NFF og fondsstyret om nye vedtekter for Fondet endte med seier for forbundet. Tidligere NFF-leder Eilin Ekeland blir ny fondsstyreleder.

Publisert Sist oppdatert

Dette var en av de viktigste sakene på NFFs hovedlandsmøte som ble avsluttet fredag. Forbundsstyret og fondsstyret hadde hver sine forslag til nye vedtekter for Fond til etter- og videreutdanning av fysioterapeuter. Og delegatene på Hovedlandsmøtet stemte for forbundsstyrets forslag.

De viktigste forskjellene er at fondsstyret foreslår å vedtaksfeste Fondet som et offentlig fond, og Helse- og omsorgsdepartementet (Helsedirektoratet) som forvaltningsmyndighet. NFF er sterkt imot begge disse punktene.

Forbundsstyret understreker at det er NFF og departementet som er avtaleparter når det gjelder Fondet. I NFFs forslag til vedtekter, som ble vedtatt på Hovedlandsmøtet, ligger forvaltningsmyndigheten hos NFF. I forslaget er vedtatt ligger det også at NFFs Landsmøte skal ha direkte valg på fondsstyreleder. I dag er det fondsstyret selv som velger leder.

Eilin Ekeland, som ble valgt på Hovedlandsmøtet 2016, har sittet som medlem i fondsstyret i en periode.

Spørsmålet nå er hva Helse- og omsorgsdepartementet sier. Vedtektene skal nemlig sendes dit for endelig godkjenning. Ifølge forbundsleder Fred Hatlebrekke har det vært en del kontakt mellom NFF og HOD i forbindelse med arbeidet med vedtektene.

Bakgrunnen for denne saken er at Norsk Manuellterapeutforening (NMF) og Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund (PFF) skal være representert i fondsstyret fra neste periode. Det har ført til krav om nye vedtekter fra Helse- og omsorgsdepartementet (HOD).

NFF får fire medlemmer i det nye styret, NMG og PFF en representant hver. I tillegg har staten v/Helsedirektoratet en representant i fondsstyret.

Les mer om dette i Fysioterapeuten:
Avstanden mellom NFF og Fondet har blitt for stor
Klare signaler om større uavhengighet fra NFF

Powered by Labrador CMS