Gerty Lund representerer 'nye' øyne, mener valgkomiteen i NFF.
Gerty Lund representerer "nye" øyne, mener valgkomiteen i NFF.

Innstiller på Gerty Lund som ny forbundsleder

Gerty Lund bør bli ny forbundsleder i NFF, mener valgkomiteen. De to andre kandidatene fortsetter kampen.

Publisert Sist oppdatert

Denne gangen har det vært en åpen prosess om hvem som stiller som kandidater til forbundsledervervet i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF). Tre ønsker vervet: Fred Hatlebrekke, som har snart har sittet i to perioder som forbundsleder, Gerty Lund og Merete Tønder, som er leder i Faggruppen for psykomotorisk fysioterapi.

Torsdag ble innstillingen fra valgkomiteen klar, og der skriver komiteen at de mener Gerty Lund bør få vervet. Valgkomiteen opplyser også at de to andre kandidatene opprettholder sitt kandidatur. Dermed går det mot full valgkamp fram mot Hovedlandsmøtet 2019, som går av stabelen på Gardermoen 20.-22. november. 

«Nye» øyne

I innstillingen skriver valgkomiteen om Gerty Lund:

«Valgkomiteen mener at kandidaten vil være det beste valget for organisasjonen. Kandidaten har faglig og organisatorisk bakgrunn som vil kunne bidra til å føre NFF videre, også med tanke på de endringene man ser i samfunnet. Gerty Lund har en sterk motivasjon for ledervervet, og vil kunne representere kontinuitet i årene som kommer.

Hun representerer «nye» øyne, kan videreføre det gode arbeidet som er gjort opp mot myndigheter og andre profesjoner de siste årene, og hun uttrykker et ønske om å trekke frem alle fysioterapeuters viktige samfunnsroller.»

Bred kunnskap fra helsevesenet

Komiteen skriver at de legger vekt på at kandidaten har lang fartstid i NFF og har bred formell og klinisk kunnskap fra helsevesenet, fra flere typer stillinger. Hun har også deltatt i og ledet flere forskningsprosjekter og har en mastergrad i helseadministrasjon ved Det medisinske fakultetet ved Universitetet i Oslo. «Valgkomiteen anser flere av fagene i mastergraden som svært relevante for forbundsledervervet i NFF», skriver de.

Lund omtales av valgkomiteen som uredd, som en som tør å stille spørsmål, og som tør å ta en diskusjon. De anmerker også at hun vil arbeide med rekruttering av medlemmer til NFF, er opptatt av de nyutdannede, oppgaveglidning, å sikre avtaler rundt driftstilskudd, å synliggjøre fysioterapi og fremheve fysioterapeutenes rolle i omstillinger innen spesialisthelsetjenesten.

I Fysioterapeuten nr. 6 intervjuet vi de tre kandidatene. Les intervjuene i e-bladet.

Jobber på Bærum sykehus

Gerty Lund var medlem av NFFs sentralstyre fra 2008 - 2011, men har i senere år ikke hatt noen sentrale verv i forbundet. Hun er i dag seniorrådgiver i Klinikkdirektørens stab på Bærum sykehus. Fra 2010 – 2013 jobbet hun med utvikling av sykehus gjennom firmaet Hospitalitet AS. Fram til 2010 var hun sjefsfysioterapeut ved Martina Hansens Hospital, en stilling hun hadde i ni år. 

 Lund var dessuten kandidat til forbundsledervervet i 2013, da Hatlebrekke ble valgt første gang.

Powered by Labrador CMS