Foto: Forskningsrådet.

Forskningsrådet vil forenkle søknadsprosessen

Inngangen til forskningsmidler skal bli enklere og mer forutsigbar. Det skal også bli mulig å søke på alle forskningsprogram samtidig.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen, i et intervju med nettavisen Khrono.

Selv om Forskningsrådet er én organisasjon, er det mange ulike programmer og utlysninger, med ulike frister. Dette systemet ønsker Forskningsrådets direktør å gjøre noe med.

Lyse ut samordnet

Røttingen ønsker å gå fra å lyse ut gjennom uavhengige separate prosesser til å lyse ut samordnet på tvers av alle programmer. Prosjektsøknader vil da bli vurdert i sammenheng - på tvers av programmene.

- Vi vurderer å ha én samlet frist for alle forskningsprosjektsøknader. Man skal ha mulighet til å bli vurdert opp mot flere ulike programmer samtidig. Det skal bli enklere og mer forutsigbart, og øke sjansene for å få finansiering, mener han.

Første runde i 2019

Disse endringene vil bli diskutert på Forskningsrådets kunnskapsgrunnlagskonferanse 1. mars, hvor «innovativt samarbeid på tvers» i forsknings- og innovasjonssystemet er tema.

- Vi skal også ha en omfattende dialogprosess om hvordan en mer samordnet søknadsbehandling konkret skal iverksettes. Dette vil det ta tid å få på plass.  Når det gjelder forskningsprosjekter vil første runde være i 2019, sier Røttingen.

Powered by Labrador CMS