Kurt Tomas Nyheim, president for den 5. verdenskongressen i idrettsfysioterapi. Foto: John Henry Strupstad

Den 5.verdenskongressen i idrettsfysioterapi skal avholdes i Oslo neste år

Kongressen blir samtidig den første verdenskongressen relatert til fysioterapi som noen gang avholdes i Norge, ifølge kongress-president Kurt Tomas Nyheim (bildet).

Publisert Sist oppdatert

Kongresskomite

Kurt Tomas Nyheim - Leder

Andre Fagerborg - Fagleder

Maren Stjernen - Faglig konsulent

Tord Moen

Aleksander Killingmo

Grethe Myklebust

Arnlaug Wangensteen

Harald Markussen

Aasne Fenne Hoksrud

Den femte verdenskongressen innen idrettsfysioterapi avholdes i Oslo sommeren 2024. Norsk Fysioterapeutforbunds faggruppe for idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin (FIFA) ble tildelt kongressen høsten 2021.

Kongressen skulle egentlig avholdes 8-9 juni 2023 i Oslo. Men dette ble utfordrende da World Physiotherapy flyttet sin egen verdenskongress til Dubai uken før. Nyheim forteller til Fysioterapeuten at det etter påtrykk fra World Physiotherapy mot IFSPT ble enighet om at den 5. verdenskongressen flyttes ett år - til 2024. Nærmere bestemt 14.-15.juni.

Kurt Tomas Nyheim sier til Fysioterapeuten at planleggingen er godt i gang, og han ser frem til å ønske hundrevis av fysioterapeuter fra hele verden velkommen til Oslo sommeren om halvannet år.

IFSPT

  • Den internasjonale foreningen for idrettsfysioterapeuter (The International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT) er en undergruppe i World Physiotherapy, og huser i alt 29 nasjonale underorganisasjoner. Faggruppen for Idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin i NFF (FIFA) er ett av medlemmene.


- Takket være en meget kompetent kongresskomite som består av en god blanding av akademikere og klinikere med høy kompetanse og lang erfaring med arrangering av kongresser gjennom å ha deltatt i komiteer for flere idrettsmedisinske høstkongresser, vil dette bli et meget godt arrangement, mener han.

Og forteller at dette er en kongress som ikke er ment kun for det mange vil omtale som idrettsfysioterapeuter:

- Kongressens slagord er "from research to clinical practice", sier Nyheim.

- Med fokus på et bredt fagprogram som omfavner barn og ungdom, kreft, smerte, mentale aspekter, klinisk resonnering og fysisk aktivitet, mener jeg at kongressen vil kunne treffe svært mange fysioterapeuter.

Nyheim forteller videre at kongressen blir bygget opp ved bruk av plenumssesjoner før lunsj begge dager, og parallellsesjoner etter lunsj. I tillegg forventes 90-100 abstrakter som vil bli presentert som frie foredrag eller posters. Blikket vil ifølge Nyheim også rettes mot "fra forskning til praksis" gjennom workshops.

- Hvor mange deltakere forventer dere til Oslo disse dagene?

- Det er begrenset antall plasser, og en kvote for internasjonale deltakere. Vi venter godt over 500 deltakere fra hele verden og det er derfor viktig å melde seg på raskt. Vi har en meget god hotellavtale med et begrenset antall hotellrom til gunstig pris. Åpning av påmelding vil bli annonsert på Facebook-sidene til NFF og FIFA.

Her er lenke til påmelding

Les også:


Powered by Labrador CMS