Kenneth Martinsen er meget fornøyd etter at FIFA ble tildelt verdenskongressen i 2023.
Kenneth Martinsen er meget fornøyd etter at FIFA ble tildelt verdenskongressen i 2023.

FIFA får Verdenskongressen i 2023

– En anerkjennelse

NFFs faggruppe for idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin er blitt tildelt verdenskongressen for idrettsfysioterapeuter i 2023. – En anerkjennelse, sier Kenneth Martinsen.

Publisert Sist oppdatert

Fakta om Verdenskongressen i Oslo 2023

  • Arrangeres i Oslo 8. og 9. juni 2023
  • Hovedtema blir fysioterapi gjennom hele livsløpet – fra du er barn til du blir gammel
  • Det er faggruppen for Idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin (FIFA) som har blitt tildelt kongressen
  • FIFA er en av 13 faggrupper i Norsk Fysioterapeutforbund
  • FIFA ledes av Kenneth Martinsen

FIFA-lederen legger ikke skjul på at han er stolt. Tildelingen er utvilsomt et bevis på at The International Federation of Sports Physical Therapy (IFSPT) verdsetter innholdet i søknaden fra faggruppen.

- I søknaden la vi vekt på at vi ønsker å sette folkehelse på kartet i bred forstand. Vi vil se på hele livsløpet, fra vi er barn til vi bli eldre, sier Martinsen.

Ikke bare for idrettsfysioterapeuter

Han håper det vil fenge fysioterapeuter i hele verden, også langt utover idrettsfysioterapeuter.

- Vi har akkurat avsluttet høstkonferansen hvor vi blant annet hadde fokus på behandling av barn. Flere barnefysioterapeuter deltok derfor i år på konferansen. Jeg håper at Verdenskongressen vil friste alle fysioterapeuter. Temaene bør utvilsomt være interessante for langt flere enn idrettsfysioterapeuter, sier Martinsen.

Anerkjennelse av forbundet

Han mener tildelingen også er en anerkjennelse til Norsk Fysioterapeutforbund som forbund.

- Vi viser at vi er et forbund for alle fysioterapeuter og at vi promoterer profesjonen bredt. Faglig sett står de ulike grenene innen fysioterapi nærme hverandre. Det er en styrke, sier Martinsen.

Kort om IFSPT

  • Den internasjonale foreningen for idrettsfysioterapeuter (The International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT) er en verdensomfattende organisasjon som huser i alt 29 nasjonale organisasjoner. Faggruppen for Idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin (FIFA) er en av medlemsorganisasjonene.
  • IFSPT arrangerer verdenskongressen fortrinnsvis hvert tredje år. I 2022 arrangeres den i Danmark. Som følge av korona, arrangeres den allerede på nytt i 2023.

Generalsekretæren gratulerer

Generalsekretær Stian Rugsveen Engen i NFF gratulerer Martinsen og faggruppen med tildelingen. Han er derimot ikke overrasket.

- FIFA og Kenneth Martinsen legger ned en formidabel jobb gjennom hele året. Det er vel fortjent at jobben blir kronet med denne tildelingen, sier Engen.

Han presiserer at FIFA er en av flere faggrupper i NFF som jobber systematisk og målrettet, og at det kommer profesjonen og faget til gode.

- Men mest av alt kommer det norske pasienter til gode, sier Engen.

Han er spesielt glad for at FIFA har satset på bredden innen faget fysioterapi, og at det høyst sannsynlig er årsaken til tildelingen.

- Uansett hvilke spesialitet eller jobb du har som fysioterapeut, vil folkehelse og pasienten gjennom hele livet være av interesse, sier Engen.

Selv har han allerede holdt av datoene 8. og 9. juni 2023. Da vil han være en av de forhåpentligvis over 1.000 deltakerne på verdenskongressen.

Powered by Labrador CMS