NFF-tillitsvalgte Kenneth Martinsen roper varsko om lange ventelister for fysioterapi i Skien, hvor han jobber.
NFF-tillitsvalgte Kenneth Martinsen roper varsko om lange ventelister for fysioterapi i Skien, hvor han jobber.

Erklærer fysiokrise i hjembyen

Ergo- og fysiotjenesten i Skien kommune mangler 17 stillinger. Krise, sier fysioterapeut Kenneth Martinsen.

Publisert

Politikerne i Skien kommune bestilte for noen år tilbake en analyse av situasjonen i ergo- og fysioterapitjenesten. Konklusjonen i dokumentet fra 2020 var at det mangler 17 terapeuter i kommunen. Det skaper lange ventelister og stort press på fysioterapeutene, skriver Telemarksavisa.

Sammenligner med fastlegekrisen

– Vi må gå nye veier for å belyse denne underbemanningen. Politikerne ba om det dokumentet for å få en oversikt over hva det er som egentlig skjer, og vi har i mange år vært veldig klare på at det er for lite ressurser for å ivareta den lovpålagte tjenesten som det er i Skien kommune. Dette kan man sammenligne med fastlegekrisen - at vi har en fysiokrise på akkurat samme nivå.

Det sier Kenneth Martinsen, en av tre kontaktpersoner for de privatpraktiserende fysioterapeutene i kommunen, til TA. Martinsen er også faggruppeleder for idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF).

Kommunen: Prosess i gang

Skien kommune har 23 avtalehjemler fordelt på 27 fysioterapeuter. Disse 27 terapeutene jobber cirka 7500 timer ut over avtaleverket hvert år, skriver Telemarksavisa. Kommunen fikk to stillinger til i 2021. I tillegg til en stilling som ble innført på Helsehuset i byen. Men disse er fremdeles ikke besatt, ifølge TA.

– Prosessen med tildeling av disse årsverkene er i gang, sier stedfortreder for kommunalsjef i helse og velferd, Ragnhild E. Kvernes, til avisen.

Powered by Labrador CMS