St.Olavs hospital - sett fra oven

Helseplattformen er satt i arbeid

Natt til lørdag, klokken 03.00 startet St.Olavs hospital Helseplattformen sammen med seks kommuner i Midt-Norge.

Publisert

Det betyr at for første gang er sykehus og kommunale tjenester knyttet sammen på ett journalsystem i Norge.

I tillegg til ansatte i Trondheim kommune er nå nærmere 12.000 ansatte ved St. Olavs hospital og rundt 2000 ansatte fordelt i kommunene Ørland, Åfjord, Indre Fosen, Os, Røros og Holtålen, over på det nye journalsystemet. Dette skriver Dagens Medisin.

Mye motstand til tross – «trygg og god overgang»

I forkant av overgangen har Helseplattformen fått kritikk og møtt mye motstand. Ansatte ved flere avdelinger på St. Olavs har uttrykt sterk bekymring for hva som vil skje når sykehuset tar i bruk den nye journalløsningen.

Vivi Bakkehol, som er foretakstillitsvalgt for Overlegeforeningen ved St. Olavs hospital sier til Dagens Medisin at overgangen har gått fint – den har blitt opplevd som god og trygg, og de feilene som har oppstått, er løst forløpende – selv om hun sier til nettstedet at det fortsatt er «noe plunder».

Også Lindy Jarosch-von Schweder, lege og leder i Sør-Trøndelag legeforening, sier til Dagens Medisin at hun har fått betryggende tilbakemeldinger så langt.

– De tilbakemeldinger jeg har fått så langt, er stort sett gode. Det er meldt om positiv stemning på St. Olavs hospital.

300 folk fra Epic

For å bistå sykehuset og kommunene med overgangen stilte den amerikanske journalleverandøren Epic med 300 ansatte. De vil være på plass i Trøndelag i en to ukers tid etter overgangen (ifølge Dagens Medisin), deretter vil Epic ifølge nettstedet følge opp samarbeidet med Helseplattformen.

Les mer i Dagens Medisin

Les også:

Opprør mot Helseplattformen ved St. Olavs hospital

Felles pasientjournal: Som å spille i samme orkester

Felles pasientjournal: Gode intensjoner, men lang vei å gå

Powered by Labrador CMS