Forhandlingsleder Therese Thyness Fagerhaug og nestleder Bård Eirik Ruud i Unio Oslo kommune mener kommunen ikke har vist god nok forhandlingsvilje så langt.
Forhandlingsleder Therese Thyness Fagerhaug og nestleder Bård Eirik Ruud i Unio Oslo kommune mener kommunen ikke har vist god nok forhandlingsvilje så langt.

Her kan det bli streik fra neste uke

Dersom Unio ikke kommer til enighet med Oslo kommune i mekling, er det streik fra og med tirsdag neste uke.

Publisert

Unio Oslo kommune begynner denne uken meklingsinnspurten med Oslo kommune. Partene har frist til utgangen av mandag 23. mai med å komme til enighet. Gjør de ikke det, vil 82 Unio-medlemmer være i streik fra og med tirsdag 24. mai, skriver Norsk Fysioterapeutforbund på sine nettsider.

– Klare til å trappe opp

– Vi går til mekling med et klart ønske om å oppnå enighet. Ingen ønsker en streik, sier forhandlingsleder for Unio Oslo kommune, Therese Thyness Fagerhaug.

Hun beklager ulempene en streik vil få for dem som berøres. Men dersom partene ikke kommer til enighet, er Unio godt forberedt, sier Thyness Fagerhaug.

– Vi starter med et moderat uttak. Men vi er klare til å trappe opp dersom vi må, sier hun.

I første omgang er det hovedsakelig ved Teglverket skole i bydel Grünerløkka at medlemmer tas ut medlemmer. Der tas lærere, leder, helsesykepleier og bibliotekar ut. Totalt 49 Unio-medlemmer. I tillegg tas enkeltmedlemmer fra de fleste andre Unio-forbund ut ved bydeler og etater i Oslo.

Krever mer enn frontfaget

Unio Oslo har i år krevd en høyere ramme enn frontfaget for å ta igjen tapt lønnsutvikling og sikre reallønnsvekst for alle med lang utdanning. I tillegg må særskilte lønnsmessige tiltak prioritere høyskole- og universitetsutdannede, og det må på plass ekstra lønnsmessige tiltak i skoleverket, krever Unio. For organisasjonen er det også viktig at tilleggene for ubekvem arbeidstid økes, slik at kompensasjonen gjenspeiler belastningen.

– Vi går nå inn i avsluttende fase med mekling. Og vi jobber for å komme til enighet med Oslo kommune. Men så langt har ikke Oslo kommune vist særlig stor vilje til å forhandle, sier Thyness Fagerhaug.

Unio har 13.288 medlemmer i tariffområdet Unio Oslo kommune per 1. januar 2022. Flest medlemmer har Utdanningsforbundet og Norsk Sykepleierforbund.

Medlemmer per forbund:

• Utdanningsforbundet: 9282

• Norsk Sykepleierforbund: 2870

• Akademikerforbundet: 330

• Norsk Fysioterapeutforbund: 304

• Norsk Ergoterapeutforbund: 266

• Bibliotekarforbundet: 100

• Forskerforbundet: 78

• Norsk Tannpleierforening: 36

• Det norske maskinistforbund: 21

• Presteforeningen: 1

Powered by Labrador CMS