Kan bli streik fra fredag i staten og Oslo kommune.

Meklinger pågår: Kan bli streik fra fredag

Dersom det ikke blir enighet i meklingene som nå pågår innen fredag 24. mai, kan det bli streik i staten og i Oslo kommune. Det er varslet et begrenset streikeuttak fra fredag, og med en eventuell opptrapping fra mandag 27.mai. 

Publisert Sist oppdatert

Forhandlingsleder Marianne Lange Krogh i Unio Oslo kommune mener kommunen ikke viste vilje til å komme til enighet da forhandlingene ble brutt tidligere i vår.

– Det er urovekkende at Oslo kommune ikke viser større vilje til å få til en løsning. Det er stor mangel på kvalifiserte ansatte i mange av de kommunale tjenestene, og dette vil bare forverres i årene som kommer hvis man ikke klarer tiltrekke seg og beholde nødvendig arbeidskraft, sa hun til Unio.no da partene brøt forhandlingene.

Dersom partene ikke kommer til enighet innen utgangen av torsdag 23. mai, vil det være streik i Oslo kommune fra og med fredag 24. mai. Da tas kun 19 nøkkelpersoner ut i streik.

Men allerede fra 27.mai har Unio i dag varslet en rask opptrapping med streik for hele 724 flere personer i ulike etater. 

Unio Oslo kommune har ifølge egne nettsider 13.776 medlemmer i tariffområdet per 1.1.2024.

Også i staten

Unio stat har også varslet arbeidsgiver om et mindre forberedende streikeuttak. Disse vil planlegge og eventuelt iverksette et større streikeuttak av Unios medlemmer over hele landet og i flere ulike virksomheter.

– Selv om vi varslet et begrenset streikeuttak i første omgang, så er vi raskt klare til å trappe opp en streik. Omfanget av streikeuttaket og hvordan dette vil ramme vil vi varsle under meklingen neste uke, dersom vi ser behov for det. Det sa lederen av konfliktberedskapen i Unio stat, Ørjan Hjortland i en pressemelding forrige uke.

Unio stat forhandler for ca. 36.000 Unio-medlemmer innen blant annet forskning, høyere utdanning og statlig forvaltning.

Oppdatert onsdag ettermiddag: Unio stat varslet i en pressemelding onsdag ettermiddag om et større streikeuttak allerede mandag 27.mai. Her vil eventuelt  nærmere 1600 medlemmer tas ut i streik, de fleste i politiet og i universitets- og høyskolesektoren.

Powered by Labrador CMS