Kurs for privatpraktiserende fysioterapeuter

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Vil du vite hvordan du starter og drifter egen praksis?

Er du usikker på hvordan du starter og drifter egen fysioterapipraksis? 26. august arrangerer Norsk Fysioterapeutforbund oppstartskurs i forretningsdrift.

Publisert Sist oppdatert

Kort om kurset

Kursdato 26. august

Varighet: Tre timer

Påmeldingsfrist: 19. august

- Vi opplever at mange ønsker å starte for seg selv, men er usikre på hvilke krav de må innfri for å drive etter gjeldende lover og regler og hvilken forretningsmodell de skal velge. De som ikke ønsker å vente til oktober, hvor vi har tredagerskurs for selvstendig næringsdrivende, får nå mulighet med et mini-innføringskurs i august, sier, Henrietta Richter i Norsk Fysioterapeutforbund.

Kurset inneholder en gjennomgang av hva som må være på plass før du starter opp. I tillegg får du tips og råd om hvilke selskapsformer du kan velge.

Du får også en innføring i de viktigste regler om skatt og merverdiavgift (mva), samt hvilke regler som gjelder hvis du driver fysioterapivirksomhet kombinert med annen virksomhet, som for eksempel personlig trening eller massasje. Innføring i markedsføring står også på timeplanen.

- Vi viser blant annet hvordan du kan kombinere fysioterapi med andre tilbud som massasje, personlig trening eller alternativ behandling. I tillegg berører vi temaet markedsføring. Målet er at kursdeltakerne skal bli kjent med, og føle seg trygge på at de drifter etter gjeldende lover og regler, sier advokat Morten Bjerkhaug i NFF.

Temaet valg av selskapsform er overlatt til John Schjelderup fra Norway Accounts. Han forklarer fordeler og ulemper ved å velge enkeltpersonforetak eller aksjeselskap. I tillegg berører han det du trenger å vite om skatt og avgift.

-Noen er usikre på hvilken selskapsform de skal velge, og hvorfor de bør velge den ene fremfor den andre. Jeg vil gjennomgå krav og konsekvenser, slik at fysioterapeuten som til slutt tar valget, gjør det på et tryggere grunnlag, sier Schjelderup.

Kurset er gratis. Som medlem i Norsk Fysioterapeutforbund har du tilgang til maler og rettledninger for selvstendig næringsdrivende, samt rådgivere.

I tillegg til oppstartskurset, arrangerer NFF et tredagers kurs for selvstendig næringsdrivende i oktober.

Powered by Labrador CMS