Redaktørskifte i Fysioterapeuten

Tidsskriftet har nå fått ny redaktør. Irene Mårdalen overtar etter Dagrun Lindvåg, som har hatt redaktøransvaret i Fysioterapeuten siden 2003.

Publisert Sist oppdatert

Etter 17 år i sjefsstolen går Dagrun Lindvåg snart over i pensjonistenes rekker. Avgangen er planlagt, og har – for de som måtte lure på det – ingenting med koronakrisen å gjøre.

Hun startet i redaktørjobben sommeren 2003, etter mange år som journalist og redaksjonell leder i nyhetsbyrået NTB. Dagrun hadde gått gradene fra å jobbe som journalist i innenriksavdelingen, via utenriksavdeling til reportasjeleder på innenriks. Hun avsluttet som seksjonsleder for utenriksavdelingen i NTB.

- Jeg hadde jobbet mye med helsepolitikk som journalist. Derfor var det interessant da hodejegerfirmaet ringte og spurte om jeg ville søke på jobben som redaktør for Fysioterapeuten. Det har jeg ikke angret på, sier Dagrun.

Fysioterapeuten har i dag 3,6 stillinger, inkludert redaktør. De andre i redaksjonen er journalist Cecilie Bakken Høstmark, fagredaktør John Henry Strupstad og layoutansvarlig Kirsten Stiansen.

Den nye sjefen

Irene Mårdalen har jobbet som journalist siden 1986. Først i lokalavisene Hadeland, Ringerikes Blad og Asker og Bærums Budstikke, hvor hun jobbet i politisk redaksjon og etter hvert ble leder.

I 1996 begynte hun i VG med fokus på forskning, og fulgte nordiske forskningsinstitusjoner innen helse. Hun var også med å starte VGs vektklubb, og tok i den forbindelse tilleggsutdanning ved Norges Idrettshøgskole som personlig trener.

Irene har også vært ansvarlig redaktør for nettjenesten personligtrening.no – en tjeneste som ble solgt til Aller Media og senere lagt ned.

I 2006 ble hun selvstendig næringsdrivende og jobbet både som personlig trener samtidig som hun driftet eget kommunikasjonsselskap. Siden 2012 har hun utelukkende jobbet som daglig leder i Charlie Media – et kommunikasjonsselskap hun selv startet og bygget opp.

Les mer i Fysioterapeuten nr. 4.

 

Avtroppende redaktør Dagrun Lindvåg (i midten) med journalist Cecilie Bakken Høstmark og fagredaktør John Henry Strupstad. Foto: Irene Mårdalen 
Powered by Labrador CMS