Foto: Levangeravisa

En time daglig fysisk aktivitet i Nord-Trøndelag

Elever ved åtte skoler i Nord-Trøndelag er med i et unikt pilotprosjekt. De skal ha 60 minutter fysisk aktivitet innenfor normal skoletid hver dag.

Publisert

Levangeravisa skriver at Åsen barne- og ungdomsskole i Levanger og Meråker skole i Meråker er blant de åtte skolene i pilotprosjektet.

En time daglig fysisk aktivitet i skolen er også en kampanjesak for Norsk Fysioterapeutforbund, i samarbeid med Kreftforeningen, Legeforeningen, Idrettsforbundet, Nasjonalforeningen for folkehelsen og flere andre organisasjoner. Målet er å få dette innført ved skoler over hele landet.

Arbeidsgruppe

Daglig leder i Oppvekstprogrammet i Nord-Trøndelag, Anders Bjøru, kaller det et viktig og spennende prosjekt. De satte nylig ned en arbeidsgruppe med en tydelig utfordring:

Hvordan legge til rette for 60 minutter daglig fysisk aktivitet for alle elever i Nord-Trøndelag, uten å forlenge skoledagen? Arbeidsgruppen har bestått av Oppvekstprogrammet i Nord-Trøndelag, Nord-Trøndelag Idrettskrets, Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT), ansatte i skolen og en fysioterapeut.

Fysioterapeuten er Maia Skaret Engblom, som er spesialfysioterapeut for barn og unge.

Modell for skolene

-Arbeidsgruppen har laget en modell som viser hvordan 60 minutter daglig fysisk aktivitet kan gjennomføres i skoledagen, blant annet ved å knytte fysisk aktivitet til de andre skolefagene, sier Anders Bjøru.

Skolene har fått 270 ulike forslag til aktiviteter, samt nødvendig utstyr. Det har også vært tilbud om kurs våren 2014, og det vil bli gitt ytterligere kursing i løpet av skoleåret. Det første året skal brukes til å pilotere modellen, videreutvikle den og etter hvert tilby den til alle skoler i Nord-Trøndelag.

Satsingen er et samarbeid mellom Oppvekstprogrammet, HiNT og Nord-Trøndelag Idrettskrets.

Powered by Labrador CMS