Tverrfaglig utdanning i smertebehandling

Tverrfaglig videreutdanning i smertebehandling starter opp i januar ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Utdanningen gjennomføres i samarbeid med Oslo Universitetssykehus.

Publisert

Aktuelle målgrupper er leger, psykologer, sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, vernepleiere og tannleger som jobber i spesialisthelsetjenesten, kommunehelsetjenesten eller privatpraksis, opplyser høgskolen på sine nettsider.

Videreutdanningen skal ifølge høgskolen ha fokus på akutte, postoperative, langvarig ikke-maligne og kreftrelaterte smertetilstander hos pasienter i alle aldersgrupper.

Faglig ansvarlige for studiet er lege Lars-Petter Granan og sykepleier Tone Marte Ljoså. Hun er smertesykepleier og jobber ved Regional kompetansesenter for smerte og ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

Ljoså sier til tidsskriftet Sykepleien at det er anbefalt at kompliserte, langvarige smerter skal behandles tverrfaglig.

- Den vinklingen er vanskelig å få inn i grunnutdanningene, og man vet lite om hva andre profesjoner driver med før man er i jobb, sier Ljoså, som derfor ønsker studenter fra alle deler av helsetjenesten til videreutdanningen.

Formålet med studiet er at deltakerne oppnår fordypet kompetanse i å kartlegge, vurdere og diagnostisere pasientens smerte, identifisere underliggende faktorer som forårsaker eller vedlikeholder smertetilstanden, samt utføre smertebehandling innenfor sitt fagområde. Samtidig vektlegges det at deltakerne oppnår kunnskap om og forståelse for tverrfaglig samarbeid rundt smertebehandling, opplyser Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

Powered by Labrador CMS