Aftenposten med skråblikk på fysioterapi-rapport: – Den har vi ventet på lenge

– Artig, svarer en av fysioterapeutene bak studien.

Publisert

Mandag denne uken publiserte Fysioterapeuten.no kasusrapporten «Intrapulmonell perkussiv ventilasjon som ledd i tidlig rehabilitering av en covid-19 pasient i sykehus». Rapporten er skrevet av fire fysioterapeuter med tilknytning til Haukeland Universitetssykehus og handler kort fortalt om å bedre lungefunksjonen hos en covid-19-pasient.

«Høres bra ut»

Forskningsartikkelen på Fysioterapeuten.no ble lagt merke til utenfor fysioterapeutmiljøet. Aftenposten har nemlig omtalt rapporten i sin spalte «Under streken», som er et skråblikk på nyhetsbildet.

Under overskriften «Høres bra ut» skriver avisen:

«Toppsaken på nettstedet Fysioterapeuten.no i går var beskrivelsen av en kasusrapport om «Intrapulmonell perkussiv ventilasjon som ledd i tidlig rehabilitering av en covid-19 pasient i sykehus». Den har vi ventet på lenge».

– Artig og positivt

Tiina Andersen, en av de fire forfatterne av studien, lo godt da hun ble kjent med omtalen.

– Jeg synes det er veldig artig. Det er veldig positivt at Aftenposten og deres lesere har lagt merke til kasusrapporten vår, sier Andersen til Fysioterapeuten.no.

– Hva er det viktigste funnet i rapporten deres?

– Behandlingen vi har brukt, som kalles IPV (Intrapulmonell perkussiv ventilasjon), er et verktøy vi fysioterapeuter på Haukeland Universitetssykehus har brukt i mange år på pasienter som sliter med ventilasjon. Pasienten vi har fulgt, ønsket ikke avansert pustestøtte etter at han kom fra intensiven, men gjennom veldig korte behandlingsøkter klarte vi å ventilere ham så godt at han klarte å trene, forteller Andersen.

Kasusrapporten kan du lese i sin helhet her.

Powered by Labrador CMS