Idealet om den perfekte aldring

Fysisk aktivitet og trening er blitt et ideal og et krav, og det forventes at også de eldre holder seg i god fysisk form. Men er det tillatt å føle seg for sliten til å trene?

Publisert Sist oppdatert

Fagredaktør i danske Fysioterapeuten stiller flere spørsmål rundt dette temaet i et blogginnlegg på fysio.dk. Hun påpeker at eldre lett kan føle det som et press og få dårlig samvittighet, hvis de ikke trener. Hvordan skal fysioterapeutene håndtere dette?

- Aktive eldre som rollemodeller sees overalt i mediene. Eldre som løper maraton, sykler og trener. Idealet om den perfekte aldring, at man skal være aktiv og i fysisk aktivitet, har blitt løsningen på eldrebølgen som truer velferdssamfunnet. Det har blitt den enkeltes ansvar å holde seg i form, slik at vi ikke ligger andre til byrde.

- Og hvordan håndterer fysioterapeutene de pasientene som prioriterer å bruke kreftene sine på noe annet enn trening?  Hvordan skal konsekvensene av dette valget formidles, slik at de eldre ikke føler seg presset til å trene, når de kanskje verken kan eller vil, spør fagredaktør Vibeke Pilmark.

Les hele innlegget og følg debatten på fysio.dk.

Powered by Labrador CMS